Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A szezon friss alapanyagait vétek lenne kihagyni. Összegyűjtöttünk 13 + 1 szuper tavaszi receptet, amit áprilisban érdemes elkészíteni.
A keksz tipikusan az a sütemény, amit előre el lehet készíteni, hiszen a legtöbb sokáig eláll. Most eláruljuk, hogyan marad friss több napon át – ha megfogadod Mary Berry tanácsait, idén húsvétkor biztosan finom és ropogós keksszel kínálhatod a vendégeket!
A különböző fajták tovább elállnak és kevésbé „illatoznak”, ha a megfelelő csomagolásban tesszük őket a hűtőbe. Érdemes egyszerre mindig csak annyi sajtot vásárolni, amennyit elfogyaszt a család, ugyanis a maradék egy idő után kiszárad, megsavanyodik, illetve megpenészedik. Egy kis odafigyeléssel tovább is megőrizhetjük a minőségüket ezek a tejtermékek.
Stern Ágnes
Kenyérre, kiflire, vagy zsömlére mindig szükség van, hiszen alapvetően sok pékárút és szendvicset fogyasztunk. Abban valószínűleg egyetértünk, hogy ezek frissen a legjobbak, de sajnos nem mindig van idő leszaladni a pékségbe friss áruért. Ezért adunk néhány ötletet, hogyan érdemes tárolni a pékárut, ahhoz, hogy a lehető legtovább friss maradjon.