Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
PATAKY KRISZTINA
Cikk
MME
Nem kérdés, hogy palacsintaimádó nemzet vagyunk! Szeretjük ezt az egyszerű tésztát minden édes töltelékkel: jöhet a túró, a lekvár, a nutella, a kakaó – gyakorlatilag nincs olyan finomság, amit ne kennénk rá a hol vékonyabb, hol vastagabb tésztára. Ám a sós palacsintára sem mondunk nemet, íme, a mi kedvenceink!
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi menü összeállítása: ha a főétellel meg is vagyunk, akkor jön újra az agyalás: na de mi lesz a levessel? És a desszert? Mutatunk rögtön két menüsort, amivel garantált a siker!
CSEH JÁNOS
Ha épp nem forgat vagy nem valamelyik saját márkáját építi Dwayne Johnson, akkor elvonul pihenni és kikapcsolódni, méghozzá a saját birtokán található tóhoz, hogy hódoljon szenvedélyének, a horgászatnak.
Fotó/Videó: Nagy Anita
Ha egy tartalmas rakott fogást keresel, de nem kívánod a húst, akkor ezzel a tepsis cukkinivel garantáltan nem lősz mellé! Turbózhatod extra réteg párolt rizzsel vagy főtt tésztával, de, ha nem tartasz vega-napot, akkor ez a rakott gombás cukkini, köretként is megállja a helyét.
Összegyűjtöttünk tizenegy olyan főételt, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül falhatunk ebédre, de akár vacsorára is!
Dr.Gondek Károlyné
Ritkán eszünk halat, de karácsonykor azért a legtöbb családnál a halászlé mellett szerepet kapnak a különböző halételek is. Néhányat mutatunk most ezek közül, a klasszikus rántott haltól a különlegesebb halas fogásokig!
Hegedűs Kriszta
Chrenkó Viki
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Ez alkalommal az aranyló aszú származási helyét jártuk végig és megkóstoltuk, majd elkészítettük a vidék hagyományos fogásait.
Török Zsuzsa
Süllőt és fogast már a nagy vendéglátós dinasztiát alapító Gundel János, a Szállodások és Vendéglősök Ipartestületének elnöke, a Ferenc József-rend lovagja is készített. Károly az apja „István főherczeg módra” elnevezésű halételének receptúráját tökéletesítette. Így született meg a párolt parajleveleken szervírozott, sűrű besamellel borított, vajban kisütött rántott fogasfilé Gundel módra, amely a nyitás óta szerepel a nagy múltú hely étlapján.
Bár az év 364 napjában alig eszünk halat, szenteste szerencsére sokaknál terítékre kerül előétel, leves vagy főfogás formájában. Mivel kevés halat eszünk, s még kevesebbet készítünk mi magunk, a repertoár is elég szűkös, amin belül biztonsággal mozoghatunk. Vajon milyen halas fogásokat lehet könnyűszerrel elkészíteni az ünnepre?
WM
Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg rengeteg szálon kötődik Svédországhoz és Oroszországhoz, a finn gasztronómia mégis egészen egyedülálló jelenség.