Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Debrecen az utóbbi néhány évben pezsgő európai kisvárossá nőtte ki magát; repülőtérnek köszönhetően hétről hétre turisták és munkavállalók százai érkeznek a cívisvárosba, az egyetemi élet miatt pedig magyar és külföldi diákok lepik el az utcákat. Igaz, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt most kicsit mellőznünk kell a gasztrotúrákat, az Ikon azonban erre is gondolt!
Cikk
MME
Betobeto-san, az ártalmatlan szellem, a kilenc farkú rókalény, a fehér kígyó és Toyko a szamuráj - mind olyan távol-keleti népmesék főszereplői, akik most csúcsgasztronómiai fogások képében jelennek meg nekünk, és történetüket megismerve nem csak az ázsiai kultúrkörhöz kerülünk közelebb, de olyan különleges ízvilágot ismerhetünk meg, ami teljesen egyedülálló a hazai gasztronómiában. Felcsigáztunk? Mondjuk a részleteket!
Faágak és avar a tányéron, egy mágikus leves, ami a szemünk láttára változtatja formáját...Ahogyan elnézzük a Baraka étterem őszi ételeinek fotóit, úgy érezzük magunkat, mintha egy műalkotást, és nem a vacsoránkat látnánk.
Az Onyx éttermet elhagyva Széll Tamás és Szulló Szabina először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják saját fine dining éttermüket.
A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. Most debütáló filmjükben megmutatják, milyen amikor a köszöntő falatok is művészi szintre emelkednek. Búzafű kertben tálalt macaronok és cake popok, melyek még véletlenül sem a szokásos édes ízben készülnek.
Török Zsuzsa
3 izgalmas és autentikus hely, ami a spanyol paellától a tapasokon át a francia fine dining világáig repít!