Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Június 18. a Fenntartható Gasztronómia világnapja. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kezdeményezésére létrejött esemény 2016 óta a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra, az ökológiai lábnyomunk csökkentésére hívja fel a figyelmet. Gálicz István a METRO Vevőakadémia séfje és Pohner Ádám, a 2018-as Bocuse d’Or hazai győztese, a méltán híres balatonszemesi Kistücsök séfje e filozófiát járta körbe egy, a METRO szervezte gasztroworkshopon.
Sokszor felmerül a kérdés, számít-e az, amit egyetlen ember tehet a környezetért. A válasz egyértelműen igen. A fenntartható étkezés nemcsak hosszú távon, Földünk megmaradása érdekében elengedhetetlen, hanem a saját egészségünknek is jót teszünk vele. A Felelős Gasztrohős Alapítvány ezúttal egy csapatépítő kalandpályával rukkolt elő: a PróbatÉtel nevű programot olyan munkahelyeknek ajánlják, amelyek számára fontos a környezettudatos légkör megteremtése.