Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Top100 Bor
Promóció
Legyen szó akár gyertyafényes vacsoráról, akár egy klasszikus vasárnapi ebédről, joggal merülhet fel a kérdés, hogy milyen borral párosítsuk az adott ételt. Ha étteremben eszünk, egyszerű dolgunk van, hiszen a pincér könnyedén segít ebben a kérdésben, ám ha például vacsoravendégeket hívunk és otthon főzünk, jó tudni, milyen bort válasszunk az adott fogás mellé.
Cikk
MME
A tokaji aszú a terroir és a készítés módja miatt a világon egyedülálló bortípus. Érdemes megadni a módját, ha már felbontunk egy ilyen exkluzív palackot, a karácsonyi ünnepek pedig sok alkalmat kínálnak arra, hogy ezt az egyedi bort megkóstoljuk. A családi körben eltöltött étkezések, a tradicionális vagy éppen különleges receptek, a finom, nagy gonddal főzött fogások mellé remekül párosítható, akár előételhez, akár főételhez, és természetesen desszert mellé is.
A magyar bornak nincsen párja, legyen szó egy nyáresti beszélgetésről vagy a közelgő őszi szüretről, vagy a számtalan borkóstolóról, így érdemes néhány dolgot tudnunk a poharunkba kerülő nedűről.
A népszerű fehérborok között tartjuk számon a cserszegi fűszerest. A mindennapokra, házibuliba, strandra, grillezéshez, fröccsnek… gyakran nyúlunk egy-egy palackjához. De mit is kell róla tudni?
Ha Egerről és a borról van szó, akkor sokaknak az Egri bikavér jut az eszébe. Pedig néhány éve méltó párja született a bikavérnek. Tavasszal és nyáron, ha könnyed, friss borokat keresünk, akkor érdemes az Egri borvidék egyik kiemelt borát, az egri csillagot választanunk.