Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
PATAKY KRISZTINA
Cikk
MME
A tavaszi időszakban szívesen készítünk zöldségből készült lepénykét, tócsnit: egy friss, zamatos mártogatóssal isteni finom akár ebédre, akár egy gyors vacsorára. Íme, öt olyan recept, amiben a cukkini a fő alapanyag!
A fasírt tökéletes választás, ha a húsvéti menün gondolkodsz: számos alapanyagból, egyszerűen összeállítható, sokféleképpen ízesíthető. Elkészítheted főételnek, de feltétnek is remek, sőt vendégváró falatként is megállja a helyét. Íme, a mi kedvenc fasírtreceptjeink!
Mindmegette
Amennyiben egy könnyű és finom harapnivalóra vágysz, vagy éppen tartod a nagyböjtöt, akkor a brokkolifasírtot éppen neked találták ki.
Az egyben sült fasírtok közül a Stefánia-szelet a legismertebb és nem véletlenül, ugyanis a belsejébe rejtett főtt tojás a szeletelés után bámulatosan szép látvány. Az egybefasírtba azonban nemcsak főtt tojás, hanem zöldségek is kerülhetnek!
Vidék íze
Az olajban frissen kisütött, pirospaprikával és köménnyel fűszerezett fasírtnál nem sok jobb étel létezik. A külső rétege ropog, a belseje azonban szaftos marad, és a legjobb krumplipürével és egy kis franciasalátával kínálva. Nem kell azonban hús ahhoz, hogy zseniális fasírtot készíts!
HogyanFogyjak.com
Videó
A fasírt amióta világ a világ, a magyar konyha egyik elengedhetetlen és egyben megkerülhetetlen remekműve. Finom, és nagyon egyszerű, így bárki elkészítheti, megunni pedig lehetetlen. Jól mutat hidegtálakon, de krumplipürével, petrezselymes burgonyával, sült krumplival, esetleg egy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva is ellenállhatatlan.
Fagyasztott zöldbabból egész évben isteni fogásokat készíthetünk. Ha egyszerű és házias étellel lepnéd meg a családot, főzz zöldbabfőzeléket, tálald fasírttal, és mindenki boldog lesz. Íme a recept videón.
A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott húsételünk: esszük krumplival, gabonaköretekkel és persze imádjuk feltétként főzelékekhez. Ha szeretnéd, hogy igazán könnyű és egészséges legyen a húsgolyó, olvasd el cikkünket!
Gáspár Bernadett
A tökfőzelék egy olyan klasszikus, amit nem csak a menzán, hanem otthon is szívesen esszük az év bármely szakaszában. Nyáron az igazi, hiszen csak friss tökből készítve verhetetlen igazán, de a téli időszakban is jól működik fagyasztott alapanyagból készítve.
A fasírtot szinte mindenki szereti – a háziasszonyok meg annál is jobban, hiszen számos alapanyagból, könnyen összeállítható, sokféleképp ízesíthető, előételnek, főételnek és feltétnek is kitűnő, télen-nyáron készíthető fogás. Íme 11 szuper fasírtrecept.
Semleges az íze, ezer módon elkészíthető, finom és laktató, ráadásul egyáltalán nem hizlal. Ez a zöldség a nyár sztárja, a cukkini, amiből mi most egy isteni cukkinifasírtot készítettünk, íme a recept videón.
Mindmegette Magazin
Fotó/Videó: Nagy Anita
A skót tojást láttán sokan felismerésükben a fejükhöz kapnak, és a következőt mondják; hát ez tiszta Stefánia-vagdalt. Akár igazuk is lehetne, de csak első ránézésre, na meg addig, míg meg nem kóstolják. Ez több, mint egy fasírt! Sőt, talán az egyik legőrültebb dolog a világon, ami a főtt tojással történhet.
Gluténmentes Íz-Lik
Fasírtot készíthetünk darált sertés- vagy marha-, deakár pulykahúsból, sőt, ezek keverékéből is nagyon finom! A masszát azonban megfelelően fel kell lazítani - most megmutatjuk, mit használhatsz hozzá!
Malmos Szilvia
Tükörtojás, csirkemell pörkölt, sült kolbász, fasírt - sokak számára ezek nélkül a feltétek közül elképzelhetetlen a főzelék. Valóban ezek a feltétek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy még finomabbá és még laktatóbbá varázsoljuk a tökfőzeléket, vagy a krumplifőzeléket, esetleg a spenótot.
A nyár beköszöntével számtalan finom és egészséges zöldség szezonjába csöppenünk. Ilyen például a cukkini is, amiből a salátákon és a rakott finomságokon túl akár fasírtot is készíthetünk minimális energiabedobással. Mi most egy gombás variációt hoztunk nektek legújabb receptvideónkban, ami egy főzelék kísérőjeként is kiválóan megállja a helyét. Próbáljátok ki ti is!