Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
Eljött a farsangi szezon utolsó hétvégje is, jövő héten kezdődik a nagyböjt. Itt az ideje tehát, hogy ha eddig nem tettük, süssünk egy tál szalagos fánkot! Aki tart a kudarctól, és ezért nem állt neki, az fussa át az alábbi listát, így a leggyakoribb hibákat garantáltan elkerüli!
Mindmegette
Az Egyesült Államokban és Kanadában szinte minden utcasarkon kapható donut (vagy doughnut) olyan népszerű az USA-ban, hogy nyáron és ősszel is saját, nemzeti napja van az államokban. Nézzük, hogyan készül az igazi.
A farsangi időszak szupersztárja egyértelműen a szalagos fánk, és hát ahány ház, annyi fánkrecept. Ha valakinek nem lennének szájról-szájra adott családi receptek a birtokában, vagy csak kíváncsi, mások hogyan csinálják, annak mutatunk néhány kipróbált, jól bevált variációt!
Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang, melynek elképzelhetetlen eleme a könnyű szalagos vagy a töltött fánk, de a csöröge, a churros, az ekler és a túrófánk is népszerű ilyenkor. Íme 15 kihagyhatatlan fánkrecept farsangra.
A farsang vízkereszttől húshagyókedd éjfélig, a hamvazószerdával kezdődő nagyböjtig tartó időszak elnevezése. A farsangnak számos hagyománya van, mind közül az egyik legismertebb talán a fánkfogyasztás és a jelmezes karneválok. Mi most erre az időszakra hoztunk nektek olyan fánk recepteket, melyek között a gluténmentes verziót is megtaláljátok. Ezekkel a finomságokkal egyetlen maszkabálon sem fogtok kudarcot vallani.
Kőrösy Gabriella
Ha hétfő, akkor top 10 recept! Ezúttal is összeszedtük azokat a finomságokokat, amiket az előző héten leginkább kattintottatok, illetve kerestetek a Mindmegettén. Ha valamelyiket kihagytátok volna, semmi pánik: itt a remek alkalom, hogy pótoljátok a következpő napokban! A listát elmenteni is érdemes!
Videó
Itt a farsang, nyakunkon a fánkszezon, ilyenkor mindenki azt próbálgatja, hogyan kell tökéletes szalagos fánkot sütni. Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi a pék elárulja a titkot, és megmutatja, hogy készíthettek otthon ti is foszlós farsangi fánkot.
DUSHA CSENGE
A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, pedig nem nagy ördöngösség. Íme Gasztrogabó habkönnyű szalagos fánkja.
Meddig kell keleszteni az élesztős vagy kovászos tésztát? Jó ötlet-e lefagysztani? Hogyan lesz szép könnyű a tésztánk? Széll Tamás elárulja, ő hogyan készítette élete buktáját!
Bányai Barbara Gréta
A farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokból készített leves és sült, sok az édesség, de legfőképpen a fánk. A következőkben jellegzetes farsangi ételek receptjeiből adok némi ízelítőt.
Az étrend jelentős szerepet tölt be a köszvény megelőzésében és kezelésében. Máris mutatjuk, hogy mik azok az ételek, amiket nyugodt szívvel fogyaszthatunk.
ZSANETTE KOVÁCS
A nagyböjt előtti farsangi időszak kötelező eleme a fánk, aminek fontos jellemzője az úgynevezett szalag, azaz, hogy a középbarnára pirult sütemény oldalán, körben egy világosabb csík húzódik. A városi legendával ellentétben nem olyan nagy ördöngösség elérni ezt az állapotot, csupán néhány apró trükköt kell bevetni.
Henczné Monika
Megbolondított fánk, amit egyszerűen vétek kihagyni a farsangi időszakban. Ha most nem kezdenél neki, akkor mentsd el a receptet hétvégére, mert garantáltan imádni fogod!
Vass Lászlóné
Most, hogy a farsang a végéhez közeledik, és pár napon belül kezdődik nagyböjt, aki eddig nem ünnepelt kellőképpen, az ezen a hétvégén mindenképpen tegye meg! Ha jelemezbálba nem is feltétlenül mentek, de egy jó fánkot mindenképpen süssetek. Elé pedig maximum egy finom és tartalmas leves dukál, mondjuk egy csorba, hogy a fánkból minél több fogyjon. Jöjjön a farsani menüsor!
Wessely Márta
A farsangi időszak elengedhetetlen kelléke, megkerülhetetlen süteménye a fánk, amelyet mindenki szeret enni, csak az elkészítése okoz sokaknak problémát. A fánk – alapjáraton – élesztős tészta, amely a háziasszonyok egy részét sajnos elrettenti attól, hogy a sütésébe belevágjanak. Szerencsére vannak elronthatatlan sütőporos fánkok, sőt olyan klasszikus is akad, amelynek létezik élesztőmentes változata.