Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az élelmiszerek lefagyasztása megelőzi a baktériumok szaporodását, így ez az egyik legjobb módja a friss és a főtt maradékok tartósításának. Persze, nem mindent tudunk lefagyasztani az örökkévalóságnak, és a szavatossági időn túl felengedett és újrahasznosított étel komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot rejt. Itt a hivatalos lista, milyen élelmiszer, meddig áll el a fagyasztóban!
Kenyér a diéta idején? Miért is ne? Ha így tárolod, nem kell a pluszkilók miatt aggódnod.
Fanny magazin
Fogyaszthatósági ideje azoknak az élelmiszereknek van, amelyek gyorsan romlandóak, mint például a húsfélék, tejtermékek, gyümölcsök. Dr. Kasza Gyula, a Nébih Maradék nélkül programjának vezetője tanácsaival segít a mélyhűtés világában eligazodni.
Rohamosan közeledik a karácsony, és aki vendégeket vár, az tudja jól, hogy mennyi munka előzi meg a tökéletesen megterített asztalt. A sütés-főzés kimerítő munka, és aki az ünnepek idején a konyhában kénytelen robotolni, nos azt járja át legkevésbé a karácsony szelleme.
A mélyhűtő minden konyha elmaradhatatlan eszköze. Ám nemcsak élelmiszerek lefagyasztására használhatjuk. Eddig talán nem is sejtetted, mi mindenre használható még. Íme a leghasznosabb tippek.
Az olasz háziasszonyoknak van egy tuti praktikája, amit neked is ismerned kell, ha sárgabaracklekvár készítésére adod a fejed. Márpedig miért ne tennéd? Hiszen itt a barackszezon!
Döbbenetes történetet osztott meg az interneten egy hölgy a saját testvére esküvőjéről. A nőnek már a felszolgálás pillanatában gyanús lett az étel, amikor pedig leesett neki, mi történt, azonnal riasztotta a többi vendéget.
Első blikkre kicsit furcsán hangzik az ötlet, hogy lefagyasszuk az avokádót, hiszen miután meghámoztuk, pár perc elteltével már el is kezd barnulni a húsa. Így érdekes kérdés, hogy vajon le lehet-e fagyasztani.
Egyesek szerint zseniális ötlet, hiszen rengeteg időt megspórolhatunk vele, ám többen is aggódnak amiatt, hogy nem kap elég friss táplálékot ennek a találékony anyukának a gyermeke.
Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!
Ha a fagyasztóban lévő húson szürkés foltot látunk, vagy ha jégkristályok borítják a jégkrém felszínét, eltöprengünk, hogy vajon biztonsággal fogyasztható-e így az étel? Ennek jártunk utána.
Az igazi kávérajongók szemes kávét vásárolnak és nagy gondot fordítanak a megfelelő tárolása. Talán már te is hallottad, hogy a pörkölt kávé egyesek szerint a fagyasztóban őrzi meg leginkább frissességét, míg mások nem értenek ezzel egyet. Utánajártunk, hogy mi az igazság!
Akár saját magad sütöd a kenyeret, akár úgy vásárolod, nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogyan őrizheted meg a cipók, kiflik, zsemlék frissességét megfelelő tárolással. A fagyasztás nemcsak a zöldségeknél, a kelt tészták esetében is tökéletesen működik.
Ha mindig tartasz a fagyasztódban egy csomag darált marhahúst, nem érhet meglepetés: könnyen és gyorsan tudsz egészséges, fehérjében gazdag ételt készíteni. A fagyasztott élelmiszerek, így a marhahús felhasználása is némi előrelátást igényel, hiszen időbe telik, amíg a fagyott termék felolvad. De mi történik, ha közben megváltoznak a tervek, és már nincs szükséged a húsra? Valószínűleg nem szeretnéd kidobni, hiszen az pazarlás lenne. Visszafagyasztani az egyszer már kiolvasztott húst? Nem hangzik jól, de nézzük, mit tehetsz!
A banán sokunk kedvenc gyümölcse, szeretjük, ha mindig van otthon néhány darab. Mivel viszonylag könnyen megromlik, érdemes lefagyasztani, hogy ne kelljen kidobni egyet sem ebből a sokoldalú finomságból.