Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Egyszerű ebédet készített magának egy nő, ám nem várt rosszullét lett az eredménye. Kiderült, alapvető konyhai hibát vétett, amiről azonban sokan talán nem is hallottak még.
Mindmegette
Gondoltad volna, hogy a nyers liszt ugyanúgy veszélyes lehet, mint a nyers csirkehús, a tojás vagy a mosatlan zöldség?
Pazarolni luxus, így ha lehet, minden maradék ételt felhasználunk. Különösen az ünnepek után számolhatunk rengeteg maradékkal, ami aztán igyekszünk is hasznosítani. Ám vannak olyan ételek, amelyeket jobb, ha inkább kidobunk.
71-en lettek rosszul egy balatonlellei táborban: az érintettek hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, közülük ketten kórházba kerültek. Az illetékes kormányhivatal megkezdte az ügy kivizsgálását.
Az Amerikai Egyesült Államokban visszatérő probléma az ételmérgezés, mely nemcsak kellemetlen tüneteket okoz, hanem sajnálatos módon emberek halálához is vezet. Ezúttal nem egy hamburger vagy saláta, hanem egy tejturmix számított végzetesnek.
Életveszélyes ételmérgezést okozó szalmonella-fertőzés terjed több európai országban is. A Salmonella Senftenberg elnevezésű, antibiotikum-rezisztens kórokozót az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és 11 európai országban észlelték tavaly, és a kutatások arra jutottak, hogy terjedése a koktélparadicsomhoz köthető.
Nyáron jóval többen kapnak ételmérgezést a nem megfelelően készített, vagy tárolt ételek miatt. Elég megfogadnod a tanácsainkat ahhoz, hogy a nagy melegben elkerüld az ételmérgezést, és a nyárból csak a vidám, önfeledt pillanatokra emlékezz.
A darált marhahús egy igazi jolly joker, hiszen különböző nemzetek több száz receptjének kedvelt alapanyaga. Sokoldalúan felhasználható, így az ínyenceknek és a válogatósoknak egyaránt megfelel. Felhasználása során azonban körültekintőnek kell lennünk, mert könnyen megromlik. Íme három módszer annak megállapítására, hogy felhasználhatod-e még a húst!
A biztonsági őr abban a boltban vásárolt, ahol dolgozott. Hazavitte az élelmiszereket, azokból testvérével együtt evett, majd mindketten olyan rosszul lettek, hogy kórházba kerültek.
Heteken belül elkezdődik a nyári szezon, élettel telnek meg a hazai és külföldi szálláshelyek. Mindenki azt szeretné, hogy tökéletes legyen a nyaralás és semmi se rondítson bele az élménybe, legfőképp ne egy gyomorrontás. Ha olyan helyen szállunk meg, ahol van büfé vagy svédasztal, akkor érdemes néhány tippet észben tartani!
Több embert is kórházba szállítottak ételmérgezésre utaló tünetekkel Battonyán.
A napokban kiderül, ki hibázott 3 éve, amikor egy brit férfin napokig nem segítettek, holott olyan súlyos szalmonella-fertőzést kapott négy kacsatojástól, amilyet még az orvosa sem látott soha. A nyugdíjas belehalt a fertőzésbe.
Fanny magazin
Igen bosszantó, ha véletlenül romlott élelmiszert vásárolunk, ezért célszerű még az üzletben szemügyre venni a terméket. A Nébih igazgatója, dr. Pleva György elárulta, mire figyeljünk az élelmiszerek kiválasztásánál, hogy biztosan elkerüljük a bosszúságot, és az azzal jelentkező kellemetlenségeket.
Hamburger, saslik, saláta, egy kis fagylalt. Felkészülsz a nyári sütögetésre, piknikezésre, de tudatában vagy annak, hogy mekkora az ételmérgezés kockázata? Nyáron jóval többen kapnak ételmérgezést a nem megfelelően készített, vagy tárolt ételek miatt. Nézzük, melyek azok az ételek, amelyek a leginkább veszélyesek a nagy forróságban.
Egy 46 éves vendég előszőr rosszul lett majd pár nap múlva meghalt, miután egy Michelin-csillagos étteremben evett, és étlemérgezés gyanújával kórházba szállították. Mivel ez volt a 24., az étteremmel összefüggésbe hozható eset, a helyi egészségügyi hatóság vizsgálatot indított az ügyben.