Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Klock Eszter
Cikk
Mindmegette
Az idén hetvenöt éves az Univer hosszú évek után vadonatúj üzembe költözött, melyet nem messze a régi gyártósoroktól, focipályányi területen húztak fel, és adtak át a nyáron.
Újabb kutatás támasztotta alá, hogy nekünk, magyaroknak a konyha elképzelhetetlen csípős íz nélkül: a lakosság szinte pontosan háromnegyede hetente legalább egyszer fogyaszt ilyen élelmiszert, és 10-ből 9 ember tart is otthon valamilyen erős ételízesítőt. Ezúttal arra is fény derült, mire fel ez a nagy rajongás, milyen hozzáadott értéket tulajdonítunk a csípős, erős, pikáns ételeknek.
Az Erős Pista szinte minden magyar háztartás alapvető részét képezi. Ez a csodás paprikakrém szerencsére házilag is könnyedén elkészíthető, ami ráadásul jobb, mint az eredeti! Szóval ha kifogytál belőle, de a húslevest sem tudod elképzelni csípős nélkül, akkor ez a házi erőspaprika-krém recept csak rád vár.
Ki az, aki úgy gondolja, hogy ha kikaparja a magokat a paprikából, az kevésbé vagy egyáltalán nem lesz csípős? Nos, annak, aki most fejben feltette a kezét, eláruljuk: téves az elképzelés. A paprika ereje nem a magjában rejlik.
Aki szereti a csípőset, az semmiképp ne hagyja ki a vadonat új marhahúsos és csirkehúsos burgereket, egy kis klasszikus magyaros ízvilággal megbolondítva!
Az ünnepek közeledtével már megszokhattuk, hogy a hagyományos szaloncukrok édességek mellett a gyártók különlegességgel is elárasztják a piacot. Nos, az Univer gondolt egy merészet. Ha szereted a csípőset, akkor ezt ne hagyd ki!
MTI
A magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.