Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Itt a várva várt eperszezon, ebből a nyári gyümölcsből pedig szinte bármi elkészíthető. Mondjuk, ez az egyszerűen nagyszerű, szuper finom zabpelyhes változat! Ne hagyd ki, a siker garantált!
Cikk
A piskótatekercs egyszerűen elkészíthető, jól variálható sütemény, amit kicsik és nagyok is imádnak. Az eperszezonban mi mással tölthetnénk meg, mint egy fantasztikusan finom, epres-tejszínhabos krémmel? Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan készül!
PATAKY KRISZTINA
Az eperszezon lassan, de biztosan csak beindult: már megérkeztek a piacokra és a boltokba a zamatos, hazai eprek, és a szabadföldi még csak most kezd pirosodni, a jó időnek hála . Elő a jobbnál jobb epres sütireceptekkel, mi is mutatjuk a top 10-et videón!
Egy kevert sütemény mindig jó ötlet: nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell külön a tojás sárgájával és fehérjével bíbelődni, a vaj és a nagy mennyiségű gyümölcs miatt a piskóta fojtóssága miatt sem kell aggódni. Egyszóval igazi jolly joker: finom, villámgyorsan készen van, és elronthatatlan!
A héten már nagyon színes kosarat kaptunk a bio gazdaságból. Volt benne három féle saláta, zöldborsó, fejes káposzta, spenót - rebarbara! Először kompótot akartam a rebarbarából készíteni, de a kertben találtam két marék beérett epret, így a vége sütisütés lett.
Anyukám egyik specialitása volt a tejfölös eper: enyhén savanykás, de igazából édes desszert volt ez, amiből sosem tudott eleget készíteni. Ez a kókusztejszínes epersaláta ennek egy tejmentes, extrafinom változata.
Nemes-Pádár Csilla
Szekeres Lajosné Klári
Itt az eperszezon, és bár csak úgy, önmagában fogyasztva, vagy némi tejszínhabbal megkínálva is imádni való, ha ez valakinek mégsem lenne elég, akkor van néhány receptünk, amivel csak pár perccel kell több időt tölteni, mint ha a kicsumázott eper felett megnyomnánk a habszifon gombját. Következzen egy tucat epres villámdesszert!
Az eper egyet jelent a napsütéssel, a jó idővel, amit már február végétől várunk. Aztán egyszer csak itt a jó idő, megérkeznek a hazai szabadföldi eprek és végre indulhat a tobzódás, a nyersen falt szemek mellett születhetnek a különféle epres fogások.
Török Zsuzsa
Elkezdődött a szezonja, most vedd és edd! Ne csak nyersen és süteménynek vagy desszertnek elkészítve fogyaszd, próbálj ki más felhasználási lehetőségeket is!
Bár az időjósok komoly kánikulát ígérnek a hétvégére, mindnyájan tudjuk, hogy a hétvégi ebéd utána desszert nem maradhat el. Ez a recept pofonegyszerű, villámgyorsan készen van, és az íze kárpótol minden, meleg konyhában eltöltött pillanatért!
Az eper egyik legjobb helye a házi készítésű süteményekben van. A megszokott, bevált finomságokon kívül érdemes kipróbálni néhány izgalmas, újszerű epres jóságot is.
A desszertek kapcsán legritkábban az "egészséges" vagy a "diétás" jelzők jutnak az eszünkbe, vagy, ha mégis, akkor a "finom" a legritkábban társul melléjük. Ez a recept azonban mindhármat bátran magáénak tudhatja - ráadásként a "szép". Próbáljátok ki mindenképpen!
Új sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Mautner Zsófia most megmutatja, hogyan készül egy a triplán epres, habos álompite egy több, mint 200 éves szakácskönyv egyik remekműve - a mai kor ízlésére és lehetőségeire szabva.
Az eper, ha szép, piros, érett, önmagában desszertnek tekinthető - na, de ami a zamatát még jobban kihozza - természetesen, a pezsgőn túl - az a tejszínhab, és valami semleges ízű, lágy krém. Az alábbi 6 rakott süteményrecept mindegyikében szerepel ez a három összetevő, és mindegyik meg van bolondítva még ezzel-azzal: likőrrel, joghurttal, rummal... Javasoljuk, hogy szépen, sorban próbáljátok ki mindent, mellényúlni egyikkel sem lehet!