Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Vasárnap nincs időd és kedved sem főzni, inkább beülnél a családdal valahova egy jót ebédelni, de hova? Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz nemcsak a legjobb éttermeket, cukrászdákat, street food helyeket listázza, hanem a legjobb vasárnapi ebédet is.
Ha 25 évvel ezelőtt egy spanyol sonkagyáros, aki épp jóféle zsírsrtés után kutatva turnézott Európában, egy Debrecen-környéki tanyán nem látja meg, az éppen csak arra kószáló "malacfejű birkát", a mangalicát, és szeret bele azonnal, akkor ma már elbeszélésekből tudnánk, hogy milyen lehet a mangalica húsának, zsírjának, kolbászának íze: ugyanis már régen kipusztult volna. Ezt megünnepelendő a Magyar Konyha meghirdette az I. Magyar Sonkafalat versenyt ahol séfkiválóságok mérték össze mangalicasonka-alapú tapas-tudásukat.