Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Rendkívül bosszantó tud lenni, amikor nem elég, hogy leég az étel, még az edényt is ki kell súrolni. És akkor elővesszük a fiókból azt a bizonyos fémsúrolót, azaz fémdörzsit, ami súrolás közben nemcsak a makacs szennyeződéseket távolítja el, hanem a körmünket és a bőrünket is lereszeli.
MME
A rizsfőzés a legtöbbünk konyhájában gyakori és viszonylag egyszerű művelet. Ám mégis vannak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni és nagyban ronthatják a végeredményt. Mutatjuk, mire érdemes figyelni.
Kétségkívül a mosogatógép az egyik leghasznosabb konyhagép, azt viszont nem árt figyelembe venni, hogy nem minden konyhai eszközt tisztíthatunk meg vele. Íme 8 dolog, amit tilos beletenni, ezeket inkább kézzel érdemes elmosogatni.
A rengeteg vicces videó mellett sok igazán hasznos tartalom is található a TikTokon. Ezek egyike az a trükk, mely rávilágít arra, hogy rosszul használtuk a tésztaszűrőt!
Elég csak egy pillanatra félrenézni, vagy éppen mással foglalatoskodni a konyhában és máris odakap a főtt rizs. Egyesek szeretik a picit égett részeket, de ha rendesen leég, akkor csak hosszas áztatások és kemény súrolások árán lehet megszabadulni az odakozmált rizsszemektől.
A Dél-kaliforniai Egyetem kutatóinak legfrissebb felmérése szerint a tapadásmentes edényekben használt vegyi anyagok összefüggésbe hozhatók a májrák megnövekedett kockázatával.
Ma már számtalan fajta lábas és fazék között válogathatunk - nem mindegy azonban, mivel és hogyan tisztítod ezeket!
Nem elég a legjobb alapanyagokat beszerezni: a főzéshez használt edény döntő szerepet játszik abban, hogy az adott fogás egészséges lesz-e!