Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Tiago Sabarigo 21 éves kora óta foglalkozik a gasztronómiával. Dolgozott Gordon Ramsay-nál és benne volt a Costes Dowtown nyitócsapatában, mint vezető séf. Saját karrierjének első állomásaként december 5-én a Makifood Főzőiskolában egy izgalmas 4 fogásos pop-up vacsorát készít. Az est hangulatát a látványkonyha fokozza, ahol végig követhető a főzés pillanatait egészen a tálalásig!
Videó
Milyen is az, amikor julienne-re van vágva a répa? És pontosan hogyan kell kockára vágni? Mi az a blansírozás, a konfitálás, és hogyan posírozzuk tökéletesre a tojást? A ma induló háromrészes, a Culinary Institute Europe-pal közös videósorozatunkból most mindezt megtudhatod - sőt, még sokkal többet is! Jöjjön 3 fontos eljárás, ami forró vízzel készül!
Milyen is az, amikor julienne-re van vágva a répa? És pontosan hogyan kell kockára vágni? Mi az a blansírozás, a konfitálás, és hogyan posírozzuk tökéletesre a tojást? A ma induló háromrészes, a Culinary Institute Europe-pal közös videósorozatunkból most mindezt megtudhatod - sőt, még sokkal többet is! Jöjjön 3 fontos eljárás, ami forró zsíradékkal készül!
Milyen is az, amikor julienne-re van vágva a répa? És pontosan hogyan kell kockára vágni? Mi az a blansírozás, és hogyan posírozzuk tökéletesre a tojást? A ma induló háromrészes, a Culinary Institute Europe-pal közös videósorozatunkból most mindezt megtudhatod - sőt, még sokkal többet is! Első részben aprítunk, mégpedig 10-féle képpen!
Régi, egyenetlenül melegítő sütőbe pitét sütni, kihűlt sült krumplit vagy rántott húst felmelegíteni, vagy közvetlenül linzersütés előtt a hűtőből kikapott tojással dolgozni - ezek mind olyan helyzetek, amelyek, valószínűsíthetően, tragikus végkimenetellel kecsegtetnek. Pedig van jópár olyan trükk, tipp, praktika, amivel a kódolt konyhai bakikat megelőzhetjük - mutatjuk!
A konyhaművészetben jártasaknak is gondot okozhat egy-két olyan szituáció, amire a fejekben kizárólag rossz megoldás létezik, többnyire tragikus végkimenetellel: régi, egyenetlenül melegítő sütőbe pitét sütni, kihűlt sült krumplit vagy rántott húst felmelegíteni, vagy közvetlenül linzersütés előtt kikapott tojással dolgozni. Pedig van jópár olyan trükk, tipp, praktika, amivel a kódolt konyhai bakikat megelőzhetjük - mutatjuk!
A legjobbakkal is megesik, hogy a konyhában valami nem úgy sül el, mint azt eltervezték: elszakad a pitetészta, szétesik a tejszínhab, elfolyik a majonéz... Ilyenkor elkeseredettségünkben legtöbbször a kuka felé fordulva, egy jól irányzott mozdulattal kihajítjuk a félresikerült műalkotásunkat - pedig lehet, hogy menthető lenne az elrontott étel. A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Kezdjük egy alapbalesettel: a túlvert tejszínhabbal!
Japán Konyha Jószolgálati Nagykövete díjat kapott Maki Stevenson, a Makifood és a Culinary Institute of Europe vezetője!
Szeptember 27-én indul a Culinary Institute of Europe (CIE) Kulináris Művészetek képzési programja, az utolsó helyeket még el lehet csípni az egyéves képzésre.
Magyarország legújabb kulináris művészeti iskolájában neves szakemberektől sajátíthatod el a főzés tudományát és a hozzá tartozó kulináris ismereteket. A Culinary Institute of Europe szeptember 15-én mutatkozott be a Taste Loffice-ban, és hamarosan elindítja első szemeszterét.