Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Somogyi Bea
Cikk
MME
Ha a nyári hőségben valami könnyedebb hétvégi ebédre vágynál, mint a gulyásleves, a pörkölt vagy a rántott hús, akkor a következő "A" és "B" menüsor biztosan tetszeni fog! Ezekhez a fogásokhoz ugyanis alig pár percre kell csak bekapcsolnod a tűzhelyet és a sütőt. Ráadásul pillanatok alatt összedobhatod az ebédet előétellel és desszerttel együtt!
SÁNDOR ADRIENN
Videó
A cukkiniről legritkább esetben a főzelék jut bármelyikünk eszébe, holott ez is tök, mégpedig szuperzsenge fajta, tehát villámgyorsan elkészül, és semleges íze miatt ezerféleképpen ízesíthető. Most egy paradicsomos ÉS kapros változatot hoztunk nektek - próbáljátok ki, nem bánjátok meg!
A legtöbb gyerek, ha azt a szót hallja, hogy "tökfőzelék" a farkasétvágya azonnal semmivé foszlik, és sikítva menekül az ebédlőasztallal átellenes irányba. Ám a cukkini, már kevésbé félelmkeltő és rossz emlékeket idéző szó, így ha ebből tökféléből készítjük el a főzelékünket, akkor lehet, hogy gond lélkül lecsúszik a kisdedek torkán - különösen, ha fasírtgolyóval szervírozzuk!
Kard Sándorné
A különféle zöldségekből és hüvelyesekből készült főzelékek nemcsak remek vitaminpótlók, hanem villámgyors és pénztárcabarát menük is. A következő fogásokkal egyszerűen nem lehet mellélőni!
A lencse és a száraz bab ideje lejárt, tavasszal végre jöhetnek a friss alapanyagok! Készítsünk főzeléket spenótból, sóskából, cukkiniből, zöldborsóból, zöldbabból és cukkiniből, mutatjuk a legjobb recepteket.
Ha nincs ötleted, mi legyen az ebéd a hétvégén, komplett menüsorral segítünk. Zöldbabkrémlevest hoztunk előételként, majd paradicsomos cukkinifőzeléket sült pisztránggal, a lakomát meggyes zabszelettel zárjuk. Jó étvágyat!