Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
Csontleves gyógyító hatásait már a nagymamáink is ismerték. Ez a végtelenül egyszerű leves manapság is nagyon népszerű. Nem véletlenül, hiszen egyre többen fedezik fel az egészségre gyakorolt jótékony hatását. Nézzük, miért érdemes minél többet fogyasztani ebből a levesből.
Videó
Ha krémlevest vagy mártást készítünk, persze tökéletes megoldás az is, ha a megdinsztelt alapot vízzel öntjük fel, de ha igazán gazdag ízű levesre vagy mártásra vágyunk, érdemes víz helyett alaplével hígítani. Most megmutatjuk, hogyan készül a leginkább pénztárcabarát változat, a csirkealaplé – egy kis csavarral!
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha gazdag ízű levesre vagy mártásra vágyunk, érdemes sima víz helyett alaplével hígítani. Az alaplé ugyanis rengeteg ízt hordoz magában, így plusz árnyalatokkal gazdagítja a készülő ételt, amely sokkal izgalmasabb és komplexebb lesz.
A csontlevest már ősidők óta ismeri, fogyasztja és használja az emberiség akár leves, alaplé, vagy kocsonya formájában. A csontok és a rajta megtapadt húsok lassú főzésének eredménye zöldségekkel dúsítva egy ízletes, tápanyagdús folyadékot eredményez, ami egy igazi immunerősítőként hat a szervezetünkre.
Kovács Ágnes
A májgaluska az egyik legnépszerűbb levesbetét - nem túl bonyolult, ráadásul az íze is mennyei. Ha kipróbálod Gáspár Bea zseniális receptjét, utána csak így fogod készíteni!
A leves, amely nélkül nem is lehet igazi a vasárnapi ebéd: a hús- vagy csontleves. Gazdagon, sok zöldséggel, soktojásos levestésztával. A leves, amit mindenki picit másképp készít. Mindenkinek megvannak a maga trükkjei és praktikái, amit szerencsés esetben el tudott lesni a nagyitól vagy az anyukájától.
Garantáltan megkapod a sarki boltban, elkészítéséhez pedig nem kell más csak egy nagy fazék és némi víz; és ha naponta egy csészényit elfogyasztasz belőle, a bőröd feszesebb, a hajad és a körmöd rugalmasabb, erősebb lesz. Bemutatjuk Halle Berry szépéség-elixírjét, a csontlevest.