Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Marhából, sertésből, de csirkéből is elkészítjük a szaftos és omlós pörköltet. Ahány ház, annyi pörkölt, de a hagyma, a husi és a paprika mindennek az alapja. Neked melyik a kedvenced?
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A legismertebb hiánybetegség az angolkór, amely a csontok lágyulásával jár. A csontok erősítése mellett azonban a D-vitamin közel 200 gén működését befolyásolja, ezért hatással van az agyműködésre, a bőr állapotára, a fogak és a fogíny egészségére, a bélrendszer működésére - és még sorolhatnák. Érvek következnek, hogy miért egyél minél több májat, lazacot, halat.
A máj felhasználására valóban széles a választék: levesek, főételek, pástétomok alapanyaga, de rétest is tölthetünk vele, vagy akár tortát is süthetünk belőle. Ráadásul nagyon gyorsan varázsolhatunk belőle finom ebédet vagy vacsorát, ami sokszor fontos szempont.
A petrezselymet jól megmosva, apróra vágva az utolsó pillanatban teszem hozzá az ételhez. Friss és üdítő íze, illata így megmarad, nem beszélve magas vitamintartalmáról!
Beküldő: Pappné Zsuzsa