Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A csirkehúsnak számos előnye van: olcsó, fehérjedús, hipoallergén, gyorsan elkészíthető, változatosan ízesíthető - egyszóval Jolly Joker a konyhában.
Vidék Íze
Déri Szilvia, Házisáfrány
Anyukám repertoárja nem túl széles, de tény, hogy amit főz, az általában nagyon finom. Szortimentje egyik legnépszerűbb eleme a rizses hús, amit mindannyian imádunk. Mama különösképp, hiszen ez az étel gyorsan kész van, így nem kell a konyhában tölteni az egész napot.
A méz és a hús párosa olyan ütős, hogy a legtöbben nem is tudnak ellenállni a finom falatoknak. Különösen a hűvös, zord időben esik jól, így itt az idő, hogy kipróbáld kedvenc hat receptünk valamelyikét!
Sült és rántott csirkét minden családban készítenek, és hiába egyszerű feladat, mégis szinte mindenki máshogy ízesíti, süti. Most egy olyan módszert mutatunk, amitől a végeredmény még finomabb, szinte tökéletes lesz.
Biró Sára
A rántott húsnak nincsen párja, ám sokan félve állnak neki, főleg ha csontos húsokról, netán csirkecombról van szó. Ha szeretnéd megúszni, hogy véres maradjon a hús a csont mellett, de ennél egy jó dobverőt, akkor a brazil csirkekrokettet, a coxinhát neked találták ki!
A csirkeszárny kedvelt alapanyag: viszonylag olcsó és sokoldalúan felhasználható. Remekül illik zöldséglevesekbe, fiízletes pörkölt készíthető belőle, no és sütve és rántva is nagyon finom. Utóbbiakból mutatjuk az öt kedvenc receptünket.
A paprikás csirke nokedlivel és uborkasalátával vasárnapi ebédnek is fenséges étel. Egyes változatai némileg eltérnek egymástól, de a lényeg mindig az omlós hús és a sűrű, tejfölös szaft. Mutajuk a legjobb csirkepaprikás receptjeinket!
Ha nyár akkor grillezés, és megpirítva még a legegyszerűbb alapanyagokból készült sültek is rettentő finomak! Bár még a legnagyobb fogyókúráim közepén sem szoktam serpenyőben natúr csirkét sütögetni, mert szerintem az tök ízetlen, de ettől függetlenül csukott szemmel is fel tudok sorolni legalább öt olyan csirkepácot, ami tökéletesen működik a tűz fölött. Ezek közül a legegyszerűbb a legfinomabb természetesen!
A csirke igazi jolly joker, ha húsételekről van szó. Bár önmagában nincs benne semmi izgalmas, de kiválóan fűszerezhető, rengeteg szósz illik hozzá, és gyorsan elkészül. Ahhoz, hogy kihozzuk belőle a maximumot, jól jöhet néhány jól bevált tipp, amelyet bármikor bevethetünk, illetve mutatjuk a mi kedvenc receptünket!
A boltokban járva gyakran vásárolunk húsféléből többet, majd a fagyasztóban tároljuk a felhasználásig. A fagyasztott hús kiolvasztásának többféle módja van. De melyik a legbiztonságosabb?
Gáspár Bea főztjét nagyon szeretjük, így természetes, hogy az ünnep közeledtével is hozunk nektek egy fantasztikus receptet. Próbáljátok ki, és egészen biztosan a család kedvence lesz ez a könnyű, csirkehúsos fogás. Videón is megnézheted, hogyan készül – próbáljátok ki, megéri!
Sarkadi Nina
Még a legprofibb konyhatündérekkel is előfordul, hogy a gondosan elkészített hús túl száraz és íztelen lesz. Ha viszont ezeket a hibákat elkerülöd, tökéletes csirke-menüvel lepheted meg a vendégeidet!
A sült csirke egyszerű, de ízletes étel, amit bárki könnyen elkészíthet, hiszen a szakácskönyvek és az internet is hemzseg a tökéletes végeredményt ígérő receptektől. Ennek ellenére sokszor csalódtál már? A csirkesütés tényleg nem bonyolult, de a készítésekor viszonylag sokszor hibázhatsz. Mutatjuk a leggyakoribb, minőségromboló "tévedéseket".
A nagy rohanásban elfelejtettünk friss csirkehúst venni a vacsorához? Mégis mit tehetünk? Étteremből rendelünk, felborítva a családi költségvetést, vagy sajtos makarónival várjuk a vendégeket? Ez nem is kérdés, ha van otthon a fagyasztóban egy adag hús. Mutatjuk, hogyan süssük meg a fagyott csirkét olvasztás nélkül.
Egy friss kutatásban hat európai ország 87 háztartásában vizsgálták az alkalmazott konyhai gyakorlatok és a kórokozók terjedésének összefüggéseit a szakemberek. Ebből kiderült, hogy a magyarok egy dolgot rosszul csinálnak a csirkehús előkészítse során.