Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha már unod a hagymás-tejfölös, a sajtos, a jalapeños, lime-os és csilis ízesítésű csipszeket, akkor a világ egyik leginnovatívabb snackgyártójának legújabb terméke csak rád vár!
Az másnapos csipsznél kevés kiábrándítóbb étel létezik a világon: az ember boldogan fedezi fel, hogy a konyhaszekrényben van még egy fél zacskó tegnapról, ám az első darabba beleharapva konstatálja, hogy hiába a gondos visszazárás, az az eredeti állaggal, ízzel köszönőviszonyban sincs. Hogy mivel tudnánk a eredeti roppanóságot megőrizni? Máris mutatjuk!
Sebestyen Ildiko
Te is tapasztaltad mostanában, hogy a boltban nem találod a kedvenc csipszedet? Vagy azt, hogy a fagyasztott hasábburgonyát nem tudod beszerezni a szupermarketből? Több érintett bolt is elismerte: időszakosan előfordulhat, hogy nem lehet bizonyos termékeket megtalálni a polcokon.
Wagensommer Alexandra
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező kukoricacsipszeket semmiképp ne fogyasszák el.
Dr.Gondek Károlyné
A szokatlan párosításokkal, fura alapanyagokkal készült ételek megalkotása rendkívül szórakoztató tud lenni. Néhány ilyen kísérletről bebizonyosodik, hogy jól működik, néhányról viszont kiderült, hogy nem a várt módon állnak össze az ízek és a textúrák. De a konyhaművészet végül is erről szól: kísérletezésről, próbálkozásokról.
Többnyire mi is hasonlóképpen járunk el, mint Jennifer Aniston, ám van egy aprócska különbség, amit, igen nehéz feldolgozni. Felfoghatatlan: hogy bírja ki?!
A csipszet mindenki szereti, ami nem csoda: első számú nassolnivaló, szerte a világban a hajszálvékonyra szeletelt, ropogósra sütött, mára százféle ízesítésben kapható krumpliszirom.
Minden vágyad, hogy a piskótád olyan habkönnyű és tökéletes legyen, mint az anyukádé, a húslevesed olyan aranyló, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat.
Gyakran vásárolsz kész ropogtatnivalókat, mert nélkülük elképzelhetetlennek tartod az esti tévézést? Tudunk jobb megoldást!
A mexikóiak kenyere, a tortilla egy hagyományosan kukoricalisztből és vízből készült vékony lepény. Eredetileg a tésztát kerekre nyújtva, forró kövön sütötték meg. Ma már tízesével-húszasával készen vásárolható, és búzalisztet is felhasználnak hozzá. Lehet hússal, zöldségekkel tölteni, és tejföllel, sajttal, salátával tálalni. Lássuk a kedvelt receptváltozatokat!
Szaporodnak az extra, néha már bizarr ízesítések a csipszeknél, ami azért nem meglepő, mert az olyan klasszikusok, mint a sós, a paprikás vagy a hagymás-tejfölös már-már kezdenek unalmasak lenni.
Szénhidrátfüggő vagy, és képtelen vagy ellenállni egy szelet pizzának? Vagy a csoki az, ami nélkül nem bírsz meglenni egyetlen napig sem? Mindkettő utalhat akár bizonyos tápanyagok hiányára is!
Ízig-vérig nassolnivaló a tortilla csipsz, de valahogy a lakosság zöme inkább a mozikban ropogtatja, a mellettük ülő nagy örömére. Legtöbbször sajt vagy salsa szósszal bolondítják, esetleg némi jalapenóval. Ezen fellelkesedve kezdtük el átfürkészni a botlok polcait, hogy megtaláljuk a legjobb sós tortilla csipszet.
Videó
Készítsd házilag a csipszet, hogy ne legyen annyira olajos és zsíros a végeredmény, minta boltban vásárolnád. Ráadásul úgy fűszerezheted, ahogy kedvet tartja - ehhez mutatunk ellenállhatatlan ötleteket!
Sok olyan termék kapható a boltokban ami változatossá teszi étkezésünket, egyszerűbbé a sütést, főzést. Hogy melyeket érdemes kipróbálni? Összegyűjtöttük!