Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A császármorzsa vagy smarni népszerűsége hosszú ideje töretlen. Nem is csoda,hiszen egyszerűen elkészíthető, nem igényel sütőt, nem kell vele órákig pepecselni, ráadásul gyorsan el is fogy.
Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is gyors és sikeres lesz.
A császármorzsa vagy smarni a monarchia egyik igen kedvelt desszertje volt, s népszerűsége azóta is töretlen. Nem is csoda: a császármorzsa könnyen elkészíthető, nem igényel sütőt, nem kell vele órákig pepecselni, igaz, gyorsan el is fogy.
Hangulatos kirándulás az Osztrák-Magyar Monarchia ízeivel, ismerős falatok az egykori császárvárosból, a kulináris kirándulás zárásaként egy jó bécsi kávé Sacher-tortával? Induljunk kulináris utazásra Bécsbe!
A császármorzsa és a daramorzsa két különböző étel. Gyerekjáték mind a kettő, nem kell sok alapanyag, gazdagíthatjuk mazsolával, aszalt gyümölccsel, tálalhatjuk mindenféle lekvárral.
E heti receptemmel sem óhajtom megváltani a világot – közreadásával csupán a kedvcsinálás a célom, ha netán rég szerepelt volna már kedves Olvasóm étlapján a császármorzsa, népszerű nevén smarni. Itt a remek alkalom eme aranyló, „édes omlett” elkészítésére – egyszerű és nagyszerű!
A megfeketedett kés visszanyeri eredeti fényét, ha egy szelet krumplival átdörzsölöd.