Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Vidék íze
Ha idén húsvétkor egy igazán különleges sonkás étellel szeretnéd lenyűgözni a családot, akkor csomagold burgonyás kelt tésztába a füstölt húst, és süss formás kis cipókat.
Aki eddig csak kacérkodott a gondolattal, hogy otthon, maga készítené a mindennapi kenyerét, az most ne hezitáljon tovább, vágjon bele! Van itt minden: foszlós házi, félbarna kovászos, rozsos és krumplis sőt paleo is, szóval garantáltan mindenki talál kedvére-ínyére valót.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Melyik volt a legnépszerűbb hal Mátyás király udvarában? Milyen ételeket hozott magával a király olasz felesége Beatrix? És hol kóstolhatjuk meg ezeket a finomságokat legközelebb?
PATAKY KRISZTINA
Videó
Isteni házi fűszervajas sült cipó, ami tökéletes vendégváró lehet baráti beszélgetésekhez és összejövetelekhez. Kívül ropogós, belül puha finomság sok-sok olvadó sajttal, friss zöldfűszeres-fokhagymás vajjal - ellenállhatatlan!
Kőrösy Gabriella
Az őszi-téli esték legegyszerűbb vacsorája lehet a fondü: csak előkészíteni kell, a főzési procedúrát mindenki elvégzi maga, az asztalhoz ülve. Ez a változat pedig, még az eredetinél is egyszerűbb, hiszen fondü-szett sem kell kell hozzá, csupán egy negyed kilós cipó és fejenként 1-1 karika camembert. A többi opcionális, a lényeg a ropogós kenyér, és az isteni olvadt sajt. Jó étvágyat!
Farkas Bernadett
Marton Edit