Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A friss saláta, a lágy öntet és roppanós kruton hármasa adja meg azt a jellegzetes ízt, ami a Cézár-salátában egyesül. Az alapreceptet persze kedvünkre variálhatjuk, mutatunk is pár népszerű verziót!
PATAKY KRISZTINA
A kánikula, a rettegett bikiniszezon vagy egyszerűen csak a friss zöldségek utáni vágy okán nyáron gyakrabban kerül a tányérunkra saláta. Íme egy kis segítség, ha étteremben, bisztróban, bárban szeretnénk salátát rendelni, de nem pontosan tudjuk, hogy minek is kéne benne lennie. A leghíresebb saláták következnek.
Videó
Két brit fiatalember, Henry Firth és Ian Theasby elhatározta: megmutatják a világnak, milyen egyszerű csupán növényi alapanyagokból csodálatos ételeket készíteni. Ők a BOSH! fiúk, akiknek a legjobb receptjeit most megosztjuk veletek - ma egy igazi, sokak által rajongott klasszikus következik, a csirkés cézár saláta - természetesen hús nélkül, ám mégis csirkésen!
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Amikor a napi középhőmérséklet eléri a 25 fokot, nagyon nehezünkre esik nem csak főzni, de enni is. Ilyenkor jól jön néhány salátarecept, amihez egyáltalán nem, vagy csak pár percre kell bekapcsolni a tűzhelyet, és a végeredmény valami finom, könnyű, hűsítő, de igazán laktató fogás lesz. Hosszú még a nyár, próbáljátok ki mind!
Mi a közös a palóclevesben és a Cézár-salátában? Igen, természetesen jól elkészítve mindkettő nagyon ízletes, és egyik sem svéd nemzeti étel. Van azonban még valami: mindegyikük eredete kalandos, és egy egészen konkrét történethez köthető. A Wellington-bélszín, a gulyásleves és a hamburger ezzel ellentétben annál talányosabb eredetű fogások a viszont mindenképpen érdemes szemezgetnünk a születésüket taglaló érdekes elméletek között.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Gallicoop
A friss, ropogós saláta, az ízletes öntet és a zamatos csirkesült hármasa adja meg azt a jellegzetes ízt, ami a cézár salátában egyesül. Imádjuk, de az éttermekben sokszor hanyagul összedobják, kihagynak belőle összetevőket. Ezért érdemes saját kezűleg elkészíteni!
Hajós Ágnes
Salátát a világ minden táján készítenek, hiszen ez az a fogás, ami szinte a végtelenségig variálható. Narancsos répasaláta Marokkóból, tabulé Libanonból, polipsaláta Spanyolországból, cézár Amerikából, fekete babsaláta Mexikóból - less el néhány szuper ötletet a különböző országok konyháiból!