Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A tésztaételek és sok más finomság kapcsán is előkerülnek a különféle sajtok. Ismerj meg most néhányat egy kicsit közelebbről!
Sys
Videó
Pofonegyszerű, mégis káprázatos fogást hoztunk mára: aki szereti a camembert, az tudja, hogy sok gyümölccsel csodálatosan passzolnak egymáshoz - ezúttal a körtével csomagoltuk csinos kis tésztabatyuba. A végeredmény: ízorgia!
Baloghné Kele Judith
Ki ne imádná a rántott camembert áfonyaszósszal? A legjobb pedig, hogy nem csak az étteremben választhatod előételként, hanem otthon is pillanatok alatt elkészítheted. Azonban a klasszikus rántott sajt-gyümölcsszósz kombón túl mutatunk még nektek néhány mennyei camambert-es fogást, amit érdemes kipróbálnotok!
Orbán - Marosi
Az első camembert sajt 1791-ben látta meg a napvilágot, melyet elvileg egy normandiai parasztasszony készített egy pap ötletei alapján, aki a Brie vidékről a forradalom miatt Normandiába menekült. Közkedvelt sajtfajta, aminek zsírtartalma 45-50%-os többnyire. Fadobozos és 250 grammos lenne az eredeti receptúra alapján, de az ipar ezen kicsit már módosított.
Török Zsuzsa
Sok család hagyományos karácsonyi menüjének főszereplője a vadhús. Készíts idén őzgerincet!
Az őszi-téli esték legegyszerűbb vacsorája lehet a fondü: csak előkészíteni kell, a főzési procedúrát mindenki elvégzi maga, az asztalhoz ülve. Ez a változat pedig, még az eredetinél is egyszerűbb, hiszen fondü-szett sem kell kell hozzá, csupán egy negyed kilós cipó és fejenként 1-1 karika camembert. A többi opcionális, a lényeg a ropogós kenyér, és az isteni olvadt sajt. Jó étvágyat!
Csilla
Nap mint nap találkozunk olyan emberekkel, akik valamilyen fóbiával küzdenek: rettegnek a pókoktól, undorodnak a csúszómászóktól vagy halálra rémülnek, ha egy kutya közelít feléjük. Azt azonban nehéz elhinni, hogy valaki egy sajtdarab láttán kapjon pánikrohamot. Pedig a brit Katie Westonnel pontosan ez történik minden egyes alkalommal.
A korai húsvéttal az a legnagyobb probléma, hogy primőrök hiányában nehéz igazán gazdaggá tenni a húsvéti asztalt. Ebben nyújt nagy segítséget a sajttál, amely izgalmas színfolttal bővíti a húsvéti kínálatot.
Az ínyencek hazájából, Franciaországból következik most néhány olyan finomság, amely a hazai asztalokon is gyakori vendég. De vajon melyiket mire használjuk?