Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Tízből 6 honfitársunk utazik általában úgy, hogy saját ételt visz magával, míg strandoláshoz a megkérdezettek fele csomagol elemózsiát. Egy friss, országos kutatás szerint ennek elsősorban anyagi okai vannak, hiszen így olcsóbban kijönnek, mint ha a büféket látogatnák. Az idén ráadásul tovább erősödik ez a trend, olyannyira, hogy sokan még a nyári meleg ellenére is vállalják, hogy többször sütnek otthon édes vagy sós süteményeket.
Heteken belül elkezdődik a nyári szezon, élettel telnek meg a hazai és külföldi szálláshelyek. Mindenki azt szeretné, hogy tökéletes legyen a nyaralás és semmi se rondítson bele az élménybe, legfőképp ne egy gyomorrontás. Ha olyan helyen szállunk meg, ahol van büfé vagy svédasztal, akkor érdemes néhány tippet észben tartani!
Az alapanyagárak emelkedése drágulást hozott a balatoni büfékben. Mutatjuk, mennyibe kerül a lángos a magyar tengernél.
Az étteremnyitás és az eljegyzés után újabb örömhírt osztott meg rajongóival Rácz Jenő, Michelin-csillagos magyar séf.
A főváros szinte minden évtizedének megvolt a kedvenc büféje, ami gyakran szolgált találkozóhelyként is az éhes, esetleg szomjas budapestiek, vagy turisták számára. Mindezt jól bizonyítja következő fotós összeállításunk is, amiben egészen 1896-ig nyúlunk vissza a Fortepan archívumának köszönhetően. Öveket becsatolni, indul a nosztalgiavonat büfékocsija!
Videó
Azonnali hatállyal felfüggesztette egy balatoni büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt a büfé élelmiszer-előállító, vendéglátó ipari tevékenység végzésére alkalmatlan. A hatóság – a tevékenység korlátozásán túl – 120 tétel, részben lejárt, részben nem nyomon követhető terméket vont ki a forgalomból.