Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A brassói egy olyan egytálétel, aminek az ég világon semmi köze névadó városhoz. De mégis kit érdekel, ha egy istenien szaftos és finom egytálétel a végeredmény? Ha megfogadod az alábbi videóba foglalt instrukciókat, szinte lehetetlen elrontani.
Videó
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2022. októberében 1700 forintba került egy kétfogásos menü. A Hír TV Radar című műsorában annak jártak utána, hogy valóban kihozható-e ennyi pénzből egy elő-, és főétel.
Vidék Íze
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Somogyi Bea
Unod már a vasárnapi rántott húst? Elég volt a húslevesből? Kipróbálnál valami újat, de nincs ötleted? Csak semmi pánik! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Nemes-Pádár Csilla
Vass Lászlóné
Vári Dávid gyermekkora óta szenvedélyesen járja az erdőt a vadak után. A séf mesterfokon elsajátította az elejtett apró- és nagyvadak legkülönfélébb elkészítési módjait is. Ételkreációit a Terítéken – A magyar vadgasztronómia receptkönyve című könyvben mutatja meg. A mindmegette.hu olvasóinak pedig ezúttal azt, hogy lehet vaddisznóból isteni brassóit készíteni.
Chefbag
A brassói sokak kedvence, hiszen ki tudna ellenállni a sült krumpli és a mennyei szaftos hús párosításának? Készítheted sertéshúsból, de akár szárnyasból is. Mi most a hagyományos, sertéshúsból készült változatot mutatjuk meg nektek.
Wagensommer Alexandra
Ahány ház, annyiféle brassói, így szinte lehetetlen megmondani, melyik a klasszikus, hagyományos recept. Összegyűjtöttük hát a kedvenceinket, melyeket ti, olvasók küldtetek. Lássuk, hogyan készül az ország különböző pontjain a brassói aprópecsenye.
Lucz Richárd
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Magyari Edina
A te is rajongsz a magyaros ízekért, biztosan készítettél már pörköltet, brassóit és borsos tokányt. Ha mégsem, akkor mutatunk egy hasznos kis listát a három legtutibb alaprecepttel.
Ékes Andrea
Wessely Márta
A brassói sok családban igazi kedvencnek számít. A viszonylag tempósan összeállítható fogás nem túl bonyolult, de ha van időnk és kedvünk, akkor fel is turbózhatjuk, hogy még finomabb legyen.
Kovács Ágnes
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A magyarok egyik kedvencei a brassói aprópecsenye. Ehetjük céklával, zöldborsóval, sült krumplival, vagy rizzsel. Jellegzetes illatát bárhonnan felismernénk. Hoztunk is néhány szuper receptet erre a szaftos finomságra.