Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Itt a nyár, kezdődhet a bográcsozás, a grillezés! A szabadtéri sütés-főzés előtt azonban nem árt képbe kerülni, milyen szabályok vonatkoznak a tűzgyújtásra, a nyílt láng használatra. Lássuk a legfontosabbakat!
Bár a grillszezon idén egy kicsit még várat magára, de az biztos, hogy megérkezik, és akkor nem árt, ha képben vagyunk, mit, hogyan, mivel tudunk a szabadban sütni-főzni. Itthon a legnépszerűbb évszázadok óta a bográcsozás, ám az utóbbi években a tárcsázás is egyre inkább jelen van a kerti partikon. Nézzük, mik a legfontosabb alapszabályok a két merőben különböző ételkészítési technikánál.
Idén kétszer – húsvétkor és karácsonykor – lesz négynapos hosszú hétvégénk. Pénteken és szombaton sokan indulnak majd útnak, hogy a családjaikkal együtt ünnepelhessék a húsvétot. A nagy kérdés az, hogy a tavasz beköszöntével végre elkezdődik-e a bográcsszezon, vagy pedig továbbra is a négy fal közé szorít minket az időjárás?
Videó
Megjött az igazi nyár, végre főzhetünk a szabadban, ilyenkor a grill mellett előkerül a bogrács is. A Mindmegette séfje, Mészáros Balázs is elővette az üstöt, hogy megmutassa nektek, hogyan készül a legfinomabb paprikás krumpli bográcsban.
Török Zsuzsa
A kezdő bográcsozók kedvéért csokorba gyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat és az alapszabályokat, amelyeket a gyakorlattal rendelkezőknek sem árt észben tartaniuk.
A szabadtűzön főtt ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a ropogó fák közül felszálló füst bukéját, hanem attól is, hogy hangulatuk van. Mert a bográcsozáshoz társaság kell, hangos, vidám, hasukat kedvelő emberek, akik szívesen készítenek vörösbortól illatozó pörköltöt, gulyást vagy akár egy jó csípős halászlevet.