Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Magyarország gasztronómiájának legjavát sűrítette könyvbe a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület, így most bárki kipróbálhatja otthonában a hazai Michelin-csillagos séfek receptjeit.
A Bocuse d'Or győztes mesterszakács, Széll Tamás állítja: a buktatésztába, a tejbegrízbe, de még a vaníliakrémbe és a madártejbe is kell egy csipet só. Na, de miért? És mennyi az a csipet?
Minden csapat befejezte a főzést és kitálalt a Bocuse d'Or világdöntőjének második napján. A Dalnoki Bence séf vezette magyar csapat a kitűzött határidő előtt 10 másodperccel végzett a feladatával - mutatunk néhány képet, hogyan sikerült a gyerekmenü és a tányértéma a Széll Tamás mentorálta csapatnak.
2022-ben is sikerült a bravúr: nem, hogy bekerült, de az ezüst szakácsszobrot is megszerezte a magyar csapat a Bocuse d'Or budapesti kontinensviadalán. Az aranyat Dánia vitte el, a bronzérmes Norvégia lett, a legjobb hústál szintén Svédországé, a legjobb vegán tál díja az Egyesült Királyságé lett.
Videó
Elsartolt a Bocuse d'Or második versenynapja a SHIRA Budapesten a Hungexpon. Ma eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén, illetve melyik az a tíz csapat, amelyik ott lesz Lyonban a világdöntőben 2023 januárjában. A magyar csapat Dalnoki Bence séf vezetésével 9-kor kezdte el a főzést, a coach Széll Tamás.
2022. március 22-24-én a Hungexpo lesz az európai gasztronómia origója, hiszen hat év után a SIRHA keretein belül ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai válogatóját. A magyar csapat nagyon nagy koncentrációt, teherbírást és kreativitást igénylő heteken, hónapokon van túl. A Dalnoki Bence és Nyikos Patrik alkotta csapat Széll Tamás coach vezetésével március 24-én főz a továbbjutásért.
Három hét van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, melyet idén Budapesten rendeznek. A magyar csapat tagjaival, Dalnoki Bencével és Nyikos Patrikkal és az elnökkel, Szulló Szabinával beszélgettünk a versenyről és a felkészülésről.
A kétnapos döntő után, ma este kiosztották a Bocuse d'Or 2021 díjait Lyonban. A gasztrovilág legnagyobb presztizsű versenyén, a bronz szakácsfigurát Norvégia, az ezüstöt Dánia, az aranyat, a Bocuse d'Or-t Franciaország vihette haza. A legjobb hústál Izlandé lett, a legjobb elviteles menüsort, a zsűri szerint, Svédország prezentálta. A magyar csapat, 21 ország között, a csodálatos 11. helyen, a mezőny kellős közepén végzett!
A magyar csapat Veres István és Széll Tamás vezetésével a hústálat is kitálalta a Bocuse d'Or lyoni világdöntőjén. Íme!
Az idei Bocuse d'Or legnagyobb újítása az, hogy a csapatoknak a szokásos tányértéma helyett elviteles menüt kell készíteniük, három fogást, amelyek közül mindegyikben kötelező alapanyag a paradicsom. A magyar csapat Veres Istvánnal és Széll Tamással az élen így oldotta meg a feladatot.
A világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének világdöntőjét szeptember 26-27-én rendezik meg Lyonban a SIRHA keretein belül. Veres István és a magyar csapat (elnök: Hamvas Zoltán, coach: Széll Tamás, commis: Molnár Bence) a második napon versenyez majd.
A magyar csapat egy igazi nagyágyúval készül a Bocuse d’Or lyoni döntőjére, egy méltán népszerű hazai alapanyagot viszünk a világversenyre.
Amikor a hagyma dinszteléséről esik szó, legtöbben, egy maximum 10 perces műveletre gondolnak, amiben már a vöröshagyma felaprítása, a zsíradék felhevítése is benne ven. Széll Tamás séf szerint viszont ez így, ebben formában csak arra jó, hogy tökéletesen elrontsuk vele a pörköltünket.
A Bocuse d'Or 2020-as európai középdöntöjét Norvégia nyerte, Dánia a második helyen végzett, Svédország csapata lett a harmadik. Veres István a 9. helyen zárta a versenyt, ezzel biztosította helyét a lyoni vilagdöntőben.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával. A METRO támogatásával, a Dining Guide-dal közreműködésben létrehozott projekt március 31-én indul.