Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Sokan azért eszik a sárgarépát, hogy ettől szebb legyen a bőrük színe. Nos, tényleg van valóságalapja annak, hogy ha sok sárgarépát fogyasztunk, akkor az meglátszik majd a bőrünk színén. Ezt szó szerint a saját bőrén tapasztalta meg egy fiatal lány.
Szép, bronzos bőrt szeretnél káros UV-sugarak nélkül? Akkor fogyaszd rendszeresen ezeket az ételeket, és túlzásába vitt napozás nélkül is mindenki azt fogja hinni, hogy éppen most jöttél vissza a nyaralásból!
Stern Ágnes
A sárgarépa az egyik legvitamindúsabb gyökérzöldségünk, ám sokszor csak a húslevesben landol. A béta-karotinban, A-vitaminban gazdag sárgarépának rengeteg jó hatása van az egészségre, érdemes belőle minél többet fogyasztani és nemcsak főzve, hanem nyersen is.
Javában zajlik a nyár, amikor csak tehetjük, igyekszünk a vízparton sütkérezni és D-vitamint gyűjteni. Ahhoz azonban, hogy mi is és bőrünk is biztonságban élvezze a nap sugarait, nem árt néhány dologra figyelnünk, mivel évről-évre egyre magasabb UV-sugárzásról lehet hallani. Mennyit legyünk a napon, mivel, mikor és hogyan kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt – az alábbiakban orvos szakértő ad 5 tippet az egészséges napozáshoz.