Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Szabó Tímea
Cikk
MME
Imádjuk az édesburgonyát, egész évben szívesen fogyasztjuk, de kétségtelenül a téli időszakban kerül gyakrabban az asztalra. Egyszerűen elkészíthető, de néhány apró trükkel még finomabb lehet a végeredmény.
Bacsóné Marika
Vigyázat, tényleg nem krumpli, fajtánként eltérően íze a gesztenyéhez vagy a sütőtökhöz hasonlíthat. Megvásárolhatjuk a nagyobb áruházakban, különlegességeket is árusító zöldségeseknél, bár nem tartozik a legolcsóbb zöldségfélék közé.
Bár édesburgonyának is hívjuk, valójában nem a burgonyafélék családjába tartozik ez a hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség, a batáta. Számtalan pozitív élettani hatása mellett az is nagy előnye, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma, ráadásul rendkívül sokoldalúan felhasználható zöldség!
Azt hiszem sokunknak jó, ha van a tarsolyban néhány, szuper gyorsan elkészíthető étel receptje. Persze az sem hátrány, ha ezek az ételek nem unalmasak, és táplálóak is egyben! Egyik ilyen kedvencem a baconos batáta, amit lehet variálni is!