Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ahogy érkezik a melegebb idő, egyre több légy jelenik meg körülöttünk, így a konyhában, és az ételeink körül is. Szúnyogháló ide vagy oda, valahogy mindig besurrannak a házba, a szabadban pedig egyszerűen lehetetlen elkerülni ezeket a rovarokat. Na de mi történik akkor, ha rászáll egy légy az ételünkre? Betegek leszünk tőle? Ennek jártunk utána.
Csak most vetted elő az új szivacsot, de már az első mosogatás után tele van kenyérmorzsával és paradicsomszósszal? Nyugi, nem kell egyből a kukába dobnod! Ha a következő praktikákat beveted, a szivacsod a sokadik mosogatás után is tiszta és baktériummentes lesz!
Úgy gondolod, teljes biztonságban vagy otthon, a négy fal között? Nem teljesen, ha a következő 7 dologra nem figyelsz oda eléggé...
Stern Ágnes
Azt mindannyian tudjuk, hogy a konyhai higiéniára fokozottan oda kell figyelni - igyekszünk gyakran felmosni, tisztítani a mosogatót, letörölni a konyhapultot, a főzőlapot stb. Ám vannak olyan felületek is, amikről nem is gondolnánk, hogy mennyi baktériumnak adhatnak otthont és ezért nem foglalkozunk velük eleget, pedig kellene. Máris mutatjuk, mik ezek!