Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Wagensommer Alexandra
Cikk
MME
Az év vége közeledtével számos alkalmunk nyílik arra, hogy teret engedjünk az aszú boroknak étkezéseink alkalmával. Merjünk nagyot álmodni és ahogy kedvenc gourmet csemegénkké fogadtuk az osztrigát Champagne-nyal öblítve, úgy építsünk aszúra hangolt menüsorokat az év végi családi és baráti összejövetelekre!
Szabó Veronika
Videó
Ha imádod az ázsiai konyhát, de nem engedheted meg magadnak, hogy folyton étterembe járj, ne csüggedj! Ezeket a kajákat bárki el tudja készíteni otthon is. Ehhez a kesudiós csirkéhez elég egy wok, és már sütheted is az illatos és isteni fogást házilag.
Chrenkó Viki
A japán gasztronómia, és főként a sushi, egyre népszerűbb lett nálunk is az utóbbi években, és bár sokkal elterjedtebb a sushifogyasztás, mint korábban, nem biztos, hogy az eredeti, autentikus receptúra alapján készül a legtöbb helyen. Pedig gondos odafigyelést igényel minden egyes algába tekert rizses specialitás, ezekbe nyertünk most betekintést a budapesti Sushi Sei étteremben, ahol többek között tekerni is megtanultunk.
Wessely Márta
Míg a kilencvenes évek közepén még csak néhány kínai étterem és számos apró kifőzde jelentette az ázsiai gasztronómia betörését Magyarországra, addig manapság már szinte bármilyen keleti, ázsiai étterem megtalálható nálunk, sőt - az éttermeknek köszönhetően - az ázsiai fogásokhoz szükséges alapanyagokat mi magunk is be tudjuk szerezni.
HL
Bambuszrüggyel szinte mindenki találkozott már kínai vagy más ázsiai fogásban, otthon mégis viszonylag ritkán használjuk ezt a sokféle fűszerrel, hozzávalóval társítható remek növényt. Pedig érdemes kipróbálni: nem csak nagyon ízletes fogásokat lehet vele készíteni, de elképesztően egészséges is.
Kulcsár Tímea Ágnes
Ching He Huang olyan ember, akinél szívesen lennénk vacsoravendégek. Nem csak azért, mert istenien főz, hanem mert végtelenül szimpatikus is: kedves humorával, pozitív kisugárzásával és vidámságával csak úgy vonzza magához a közönséget. A Food Network sztárséfje a Gourmet Fesztiválon mutatta meg a kulináris élvezetek kedvelőinek, hogy milyen is az igazi kínai konyha.
Nem kell mindig étterembe menni, ha a pikáns, fűszeres és egzotikus ázsiai konyha ízei után vágyakozunk, elég csak néhány alapvető hozzávalót beszerezni.
Miközben folytatódik a street food diadalmenete, egyre fontosabbá válik a jó minőségű és felelősen előállított alapanyag, legyen szó egy hamburgerről vagy a vasárnapi húslevesről. Emellett egyre több követőre találhat a vega, a vegán és a nyers étrend, és első hallásra bizarr alternatív fehérjeforrások is felbukkannak. Jó hír, hogy az éttermekben a túlkomponált fogások helyett utat tör magának az egyszerűség, a szezonalitás és a lazaság. A héten nyíló Konyhakiállítás felkérésére adnak friss trendelőrejelzést gasztrobloggerek, akik közül többel a helyszínen is találkozhatunk a változatos gasztronómiai programokon.
WM
Hihetetlen erős az idei szakácskönyv felhozatal, főleg, ha a hazai szerzők könyveit nézzük. Mindenki annak szentelte a 2015-ös évet, hogy megírja nekünk, mi minden finomat érdemes kipróbálni széles e világon. Nem véletlen az időzítés, a szakácskönyv tökéletes ajándék, mindenki számára fellelhető az a bizonyos példány, ami az ő igényeiről szól, neki segít vezetni a fakanalat. Íme néhány igazán jól sikerült alkotás az idei kínálatból.
Bársonyosan sima bőr és selymesen csillogó haj: az ázsiai nők évszázadok óta ugyanazokat a jól bevált praktikákat alkalmazzák a szépségápolásban. Íme, pár hatékony fortély!