Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy aki ilyen aszalt gyülölcsöt vett, semmiképp ne fogyassza el, se nyers, se sült vagy főtt állapotban!
Pataki Nóra
Fanny magazin
Több ezer különböző szilvafajta létezik, melyek színben, méretben és beltartalmi értékekben is eltérnek egymástól, egy azonban közös bennük: rendkívül egészségesek és finomak. Nézzük, miért érdemes rendszeresen enni belőle.
Videó
Könnyű a döntés, ha megnézzük az üzletekben kapható aszalt gyümölcsök árát, és kiszámoljuk, hogy mennyit spórolhatunk meg, ha magunk aszalunk otthon. Mészáros Balázs séf most megmutatja, hogy készül az aszalt szilva sütőben, tartósítószer-mentesen.
Évezredekre visszanyúló, tradicionális tartósítási mód a gyümölcsök aszalása. A gyümölcs víztartalmának csökkentésével relatív energia- és tápanyagtartalma nő, koncentrálódik, amire a téli időszakban a szervezetünknek nagy szüksége van.
Vass Lászlóné
Ha vendégeket vársz, praktikusságuk miatt a falatkáknál jobbat nem találsz! Nem kell azonban megállni az unalmas szendvicsnél. Mutatunk egy szuper receptet, amivel nagy sikert arathatsz: készíts pulykafalatokat aszalt szilvával töltve.
Wessely Márta
Van az úgy, hogy az adventi időszak kicsit zűrösebbre sikerül a tervezettnél. Több munka szakad ránk, kevesebb idő jut az előkészületekre, s a karácsonyi menü kapcsán sem érezzük azt, hogy most szeretnénk valami egészen új, a szakácstudásunk határait feszegető finomsággal előrukkolni. Ilyenkor jönnek jól a megszokott, kedvelt alapanyagaink, amikből könnyedén készíthetünk izgalmas és ünnepi menüt.
Baloghné Kele Judith
Balogh Sándor
Drexler Zsófia
Székely-Takács Ágnes
Sinka Endre