Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Egy esküvő megszervezése mindig nagy falat, ha azt éppen nem esküvőszervező, vagy valamilyen erre a célra specializálódott szakember végzi. A zenészeken túl az ételeknek és italoknak is nagy szerepe van a lagzikon, ezért ha még a főételt nem is te készíted el otthon a vendégseregnek, a sütiket nyugodtan bevállalhatod. A házi mindig finomabb, arról nem beszélve, hogy az egyébként méregdrága menyegző költségein sokat spórolhatsz.
Aprósüteményeket, köztük linzert, általában ünnepekkor sütünk: előre elkészíthetők, így az utolsó pillanatban nem kell azon aggódunk, hogy milyen desszerttel kínáljuk a vendégeket. De a linzer jól jön a hétköznapokon is, hiszen dobozban sokáig friss marad, és így bármikor szebbé tehetjük vele a napunkat.
Bár a húsvét nem akkora gasztroünnep, mint a karácsony, ugyanúgy kötelező elemei a különféle édes és sós desszertek, és bizony, az aprósütemények sem maradhatnak ki a sorból. A nagyiféle „apróságok", mint a diós kosárka, a darálós keksz, a lekváros linzer vagy a hókifli nélkül nem is igazi a húsvét. Összegyűjtöttük a kedvenc retró aprósüteményeinket, válogassatok kedvetekre!
Mindmegette
Az ünnepi asztalról nem hiányozhatnak az egyszerű, édes aprósütemények. A linzer az egyik legkedveltebb édesség, amiből ráadásul könnyű egyszerre nagy mennyiséget készíteni. Egyesek szerint másnap az igazi, miután már megpuhult.
Ha egy igazi nagyi-klasszikussal lepnénk meg a családot húsvétkor, ez a vaníliakrémmel töltött kosárka tökéletes választás! Ezzel a recepttel garantált a siker: többszörösen kipróbált, elronthatatlan változat!
Wagensommer Alexandra
Ha egy finom, buktatók nélküli desszert után kutatsz, akkor a néró teasütemény lesz az, amit te keresel. A cukrászdák egyik örök favoritja, a klasszikus értelembe vett teázás kötelező kiegészítője vendégvárónak is tökéletes, ráadásul annyira finom, mint amennyire egyszerű az elkészítése. Videón mutatjuk a receptet!
A linzer elmaradhatatlan eleme a karácsonyi desszertarzenálnak. Kicsit aprólékos, sokak szerint kifejezetten pepecs munka, de tökéletesre készíteni messze nem lehetetlen! Íme néhány trükk, amivel káprázatosan omlós lesz a tészta!
Csölle Anita
Videó
Aacheni mézeskalács, adventi vajas keksz, fahéjas csillag és vaníliás kifli - íme 4 aprósütemény, melyet ki kell próbálnod karácsonyig.
Papikné Veress Andrea
Apró, kagyló formájú édesség, amitől még örömtelibb lesz a kávézás vagy a teázás. A madeleine a franciák egyik legnépszerűbb aprósüteménye, aminek elkészítésétől sokan tartanak – hírneve miatt ugyanis úgy gondolják, hogy egy bonyolult, nagy odafigyelést igénylő tészta. Az igazság ellenben az, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető. Videón mutatjuk, próbáld ki!
Karácsonykor az aprósütemények ugyanúgy elmaradhatatlan részei az ünnepi menünek, mint a bejgli vagy a zserbó. Kérdés, hogy kinél mi készül: van, ahol a hókifli a sztár, van, ahol a linzer, és van ahol a non plus ultra nevű habos-lekváros linzerfalatka, ami, ahogy a neve is mutatja: csúcs, a maga műfajában! Most, a Sütisuliban, Ildikó megmutatja, hogyan készíthetjük el, cukrászdai minőségben!
Török Zsuzsa
Az amerikai csokis keksz, ez a két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süss belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle tea, kávé, kakaó mellé, vagy ha rád tör az édesség utáni vágy! Máris mondjuk, hogyan lesz százszor jobb, mint a bolti!
Akár dióval, akár gesztenyével, akár lekvárral van töltve, a hókifli egyértelműen a karácsony egyik sztárja! A Hír TV két műsorvezetője, Budai Ivett és Eper Márton a Mindmegette konyhájában készítette el a szilvalekváros verziót, mutatjuk a tökéletes receptet videón.
Mészáros Kata
Mutatósak, illatosak, omlósak, könnyen elkészíthetők, és jól záródó dobozokban sokáig elállnak. Készítsünk karácsonyi aprósüteményeket, amiket selyempapírral bélelt díszdobozokban akár el is ajándékozhatunk! Következzen a 12 legomlósabb, legfinomabb, top kedvenc karácsonyi süti!
A nagy karácsonyi trakták után elérkezik a maradékok ideje, amikor semmi más dolgunk sincs, mint a meglévő fogásokat újraértelmezni.
Déri Szilvia
A polvorones andalúz aprósütemény, mely a 16. századra eredeztethető vissza, és sokban hasonlít a magyar hókiflire. Sok helyen készítik, de Estepa város a leghíresebb róla. Ez az a sütemény, mely karácsony előtt hegyekben áll a spanyoloknál az élelmiszer boltokban, egyesével selyempapírba csomagolva úgy, ahogy itthon a szaloncukor. Sok változata van, készülhet mandulaliszt nélkül, ezt a változatot mantecadosnak hívják, és ízesítik kakaóval, citrommal, de kókusszal is.