Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Ezúttal abban segítünk, hogyan készíthetitek el a rántást és a habarást. A főzelékek sűrítési technikáját elsajátítani nem könnyű feladat, sokszor még a gyakorlott háziasszonyoknak is meggyűlik a baja azzal, hogy ne legyen csomós a rántás, vagy a habarás.
Cikk
MME
A zabkása az egyik legkedveltebb reggeli lett az egészséges életmódot követők körében. Az olcsó alapanyagokból pillanatok alatt elkészíthető laktató reggeli nemcsak finom, hanem tele van értékes rostokkal, tápanyagokkal. A zabpelyhet megfőzheted vízben, vagy tejben. A kását pedig variálhatod gyümölcsökkel, magvakkal, kakaóval, mogyoróvajjal.
Újra itt a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Most megmutatjuk, hogy készítsd el sokak kedvencét, a krémes rizottót.
Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ezért minden tapasztalatunkat összegyűjtve adunk tippeket, hogy hibátlan palacsintákat süthessetek.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
A zserbó az egyik legnépszerűbb süteményünk, hagyományosan cukrozott dió és savanykás baracklekvár kerül az omlós tésztarétegek közé, a tetejét pedig fényes csokimáz fedi. Mutatjuk az alapreceptet, egy mentes változatot is és egy megúszós pohárkrémet, válasszatok belőle kedvetekre.
Ha kevés az időd, és jobban szereted, ha a sütő dolgozik helyetted, neked való választás a habcsók. Azon túl hogy isteni, tökéletes gasztroajándék is lehet a családnak - már ha marad belőle!
A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat.
Ezt a sokféle süteményhez használható alaptésztát mindenki szereti, és bár egyszerűnek tűnik a készítése, van néhány buktató. Bármelyik receptet követed is a sok közül, ezekre figyelj, hogy ne rontsd el!
Biscuit, cakes, cookie, keksz... Ha a világ különféle tájain másként is hívják, mindenütt egyformán szeretik, még nálunk is. És mi most eláruljuk a legegyszerűbb kekszreceptet is.
Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.
Beküldő: Valcsi