Cigánypecsenye

default user icon
18 2.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • sertéskaraj kicsontozva
  • fokhagymakrém
  • liszt
  • pirospaprika
  • burgonya
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kicsit kikloffoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. VIGYÁZAT A FOKHAGYMA KRÉM SÓS, NEM KELL KÜLÖN SÓZNI! Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük. Főtt burgonyával és tatzikivel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

rozália 6 évvel ezelőtt
ne haragudj s hol van a többi hozzávaló pl. a szalonna s a hagyma
Adri 8 évvel ezelőtt
Kedves repafuli! Remélem nem haragszol rám, utólagos engedélyeddel feltettem ide a TE cigánypecsenye receptedet! Köszönöm szépen!
Adri 8 évvel ezelőtt
Nekem répafül receptje tetszik a legjobban! Apukám ugyanígy csinálja a husit, ha jól tudom...viszont ő nem süt mellé szalonnát, így az övét csak Hirtelen sült husinak hívjuk! :) Isteni!
Adri 8 évvel ezelőtt
Nekem répafül receptje tetszik a legjobban! Apukám ugyanígy csinálja a husit, ha jól tudom...viszont ő nem süt mellé szalonnát, így az övét csak Hirtelen sült husinak hívjuk! :) Isteni!
Chromcsik Tibor 8 évvel ezelőtt
Ha egy recept eltér az eredetitől akkor azt nem is lehetne azon a néven hívni, ha vki eltér tőle az írja ki hogy ..."Kis Julcsa" módra....
Sarok Szilvia 8 évvel ezelőtt
ööööööööö Ez minden csak nem cigánypecsenye. 1. fokhagymakrém?????? minek rendes fokhagyma kell hozzá! (biztos van benne guargumi) 2. Karaj?????? olyan lesz mint a taplo tök kiszárad meg egyébként is........ 3. holmarad a tör fokhagyma tálaláskor meg a szép tarajos szalonna. Szerintem ezt ShowBer Norni alakította át, hogy fogyokúrások is ehessék. :) LOL
Piroska 10 évvel ezelőtt
Én a cigánypecsenyét tarjából szoktam készíteni. Kikloffolom, besózom, borsozom, majd egyik oldalát lisztbe mártom. A serpenyőbe egy kevés olajat, vagy zsírt teszek, felforrósítom, és a hús mind a két oldalát hirtelen pirosra sütöm. Kiveszem a húsokat, majd a serpenyőben maradt sűrű szafthoz öntök vizet. Egy kevés ételízesítőt, több gerezd (aki szereti jó sokat) fokhagymát összezúzok, beleteszem, majd vissza teszem az elősütött húsokat. Fedő alatt, lassú tűzön párolom. Sűrű, finom szaftja lesz, amikorra elkészül. A tálalásnál pirospaprikába mártott, sült szalonna tarajokkal díszítem. Ezt fogom elkészíteni ma, és ehhez krumpli pürét és ecetes paprikát fogok kínálni.
edina 10 évvel ezelőtt
Amugy meg a ciganypecsenyet nem kicsontozott karajbol szokjak kesziteni,hanem jo kis tarjabol.
10 évvel ezelőtt
Ciganypecsenye 50 dkg sertescomb 15 dkg szalonna 4 gerezd fokhagyma 2 ek. olaj 1 fej voroshagyma so paprika bors Az aprora vagott hagymat uvegesre paroljuk az olajban. A fokhagymat aprora torjuk es kis cseszeben olajjal elkeverjuk. A hust megtuzdeljuk szalonnacsikokkal es a hagymara helyezzuk. A husok tetejet bekenjuk a fokhagymakremmel, es megfuszerezzuk. Megsutjuk, majd talalas elott pirospaprikaval meghintjuk. Sos vizben fott burgonyaval talaljuk.
10 évvel ezelőtt
En mår ettem Cigånypecsenyet, de ennek a receptnek köze nincs hozzå.... Ahogy a TZATZIKI-nek sincs köze a magyar konyhåhoz...

Hasonló Receptek

Magazin