Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cigánypecsenye

Hozzávalók

  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • őrölt bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek mustár
  • 4 szelet tarja
  • szalonna
  • 4 ek olaj

Elkészítés

    1. A fokhagymákat lereszeljük, majd hozzáaadjuk a sót, a borsot, a fűszerpaprikát, a mustárt és az olaj at. Jól összekeverjük és bekenjük vele a húsok mindkét oldalát. Egymásra pakolva egy tálba helyezzük őket. Lefóliázva a hűtőbe tesszük pácolódni egész estére. Akinek nincs ideje pácolhatja 1-2 órát is, de jót tesz neki, ha egész éjjel áll ebben a pácba!
    2. A szalonna zsírját kisütjük és ezen sütjök meg a húsokat, ennek hiányában, olaj és kevés zsír keverékén is kisüthetjük őket. Mielőtt beletennénk a serpenyőbe a hús szeleteket,  takarékra vesszük a lángot. A húst oldalanként fedő alatt 1-2 percig, majd fedő nélkül további 4-5 percig sütjük. Nem szabad túl sütni, mert akkor kemény lesz! Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk!

    9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>>

     15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

Megjegyzés

A cigánypecsenye egy igazán laktató és magyaros étel. Nálunk ma ez volt az ebéd,ropogósra sült krumplival.

Ízek a konyhámból
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin