Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cigánypecsenye

90 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymákat lereszeljük, majd hozzáaadjuk a sót, a borsot, a fűszerpaprikát, a mustárt és az olajat. Jól összekeverjük és bekenjük vele a húsok mindkét oldalát. Egymásra pakolva egy tálba helyezzük őket. Lefóliázva a hűtőbe tesszük pácolódni egész estére. Akinek nincs ideje pácolhatja 1-2 órát is, de jót tesz neki, ha egész éjjel áll ebben a pácba!
  2. A szalonna zsírját kisütjük és ezen sütjök meg a húsokat, ennek hiányában, olaj és kevés zsír keverékén is kisüthetjük őket. Mielőtt beletennénk a serpenyőbe a hús szeleteket,  takarékra vesszük a lángot. A húst oldalanként fedő alatt 1-2 percig, majd fedő nélkül további 4-5 percig sütjük. Nem szabad túl sütni, mert akkor kemény lesz! Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk!

9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>>

 15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

Megjegyzés

A cigánypecsenye egy igazán laktató és magyaros étel. Nálunk ma ez volt az ebéd,ropogósra sült krumplival. - Ízek a konyhámból

Ezek is érdekelhetnek

Friss