Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cigánypecsenye Répafüli módra

MME MME
20 4.6/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: *Én a cigánypecsenyét tarjából szoktam készíteni. Kiklopfolom, besózom, megborsozom, majd az egyik oldalát lisztbe mártom. A serpenyőbe egy kevés olajat vagy zsírt teszek, felforrósítom, és a hús mind a két oldalát hirtelen pirosra sütöm. Kiveszem a húsokat, majd a serpenyőben maradt sűrű szafthoz öntök vizet. Egy kevés ételízesítőt, több gerezd (aki szereti jó sokat) fokhagymát összezúzok, beleteszem, majd visszateszem az elősütött húsokat. Fedő alatt, lassú tűzön párolom. Sűrű, finom szaftja lesz, amikorra elkészül. A tálalásnál pirospaprikába mártott, sült szalonna tarajokkal díszítem.*

Megjegyzés

Tálalási javaslat: sült burgonya/krumplipüré és ecetes paprika. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss