Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cigánypecsenye Kautz szerint

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet sertéstarja csont nélkül
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • őrölt feketebors
  • grill vagy steak fűszerkeverék
  • pirospaprika
  • étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.

    A szalonnából 4 darab kb. 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. Egy serpenyőben kisütjük, majd félretesszük.

    A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját. A sült szalonnaszeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Sült burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin