Elkészítés: A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.
A szalonnából 4 darab kb. 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. Egy serpenyőben kisütjük, majd félretesszük.
A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját. A sült szalonnaszeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Sült burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre