Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 8 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.
Diétás változat:
Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 4 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.