Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cigánypecsenye hagymásan

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A szalonnát felszeleteljük, a szeleteket bevagdossuk. Egy mélyebb, nem műanyag edénybe tesszük és mikróban (kétszerre), 4-5 perc alatt kisütjük a zsírját. A zsír egy részét beletesszük egy nagyobb lábasba. A karikára vágott hagymát félig megsütjük rajta, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezzük.
  2. Közben a felszeletelt, kiklopfolt húsokat sózzuk és borsozzuk, a maradék szalonnazsírban egy serpenyőben félig megsütjük 1-1 perc alatt mindjét oldalát, utána a hagymára pakoljuk.
  3. A fokhagymagerezdeket összepréseljük, egy kis tálkában kevés olajat ráöntve minden hússzeletet megkenünk, majd a szalonnákat is a húsokra rakjuk, és az egészet 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kiemelve a húsok tetejét fűszerpaprikával megszórjuk. Sültkrumplival, vagy krumplipürével tálaljuk.

PIKÁNS PECSENYe >>> 

PIROS PECSENYe >>> 

még több magyaros finomság >>> 

Megjegyzés

Plusz ötlet: a húst előzőleg be lehet pácolni is pl. fokhagymás, boros, rozmaringos, majorannás olajba.

A krumplipürémet nagyon dicséri a család: margarint, tejet/tejszínt, szerecsendiót és őrölt fehérborsot teszek (ízlés szerint) a sós vízben kifőzött, összenyomott krumplihoz. - VivicaThomas

Ezek is érdekelhetnek

Friss