Cigánypecsenye hagymásan

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg tarja vagy karaj
  • 50 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 10-15 gerezd fokhagyma
  • 1 kg vöröshagyma (nem sok, összeesik!)
  • bors
  • fűszerpaprika
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát felszeletelem, a szeleteket bevagdosom, egy mélyebb (nem műanyag!) edényben mikróban a zsírját (kétszerre) 4-5 perc alatt kisütöm. A zsír egy részét beleteszem egy nagyobb lábasba, és a karikára vágott hagymát félig megsütöm, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezem.

    Közben a felszeletelt kiklopfolt húsokat sózom, borsozom, és a maradék szalonnazsírban egy serpenyőben félig megsütöm, melyeket utána a hagymára pakolok.

    A fokhagymagerezdeket összepréselem, egy kis tálkában kevés olajat ráöntve minden hússzeletet megkenek, majd a szalonnákat is a húsokra pakolom, és az egészet 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm, majd a sütőből kiemelve a húsok tetejét fűszerpaprikával megszóróm. Sült- vagy pürésített krumplival tálalom.

Megjegyzés

Plusz ötlet: a húst előzőleg be lehet pácolni is pl. fokhagymás, boros, rozmaringos, majorannás olajba.

A krumplipürémet nagyon dicséri a család: margarint, tejet/tejszínt, szerecsendiót és őrölt fehérborsot teszek (ízlés szerint) a sós vízben kifőzött, összenyomott krumplihoz.

Tetézi Éva
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tetézi Éva 3 évvel ezelőtt
Köszönöm a visszajelzést! De nagyon örülök! Legközelebb kipróbálom egy kis mustáros többlettel! Ha nyitott vagy rá, nézz szét a többi kajám között itt: http://anyablog.hu/, v. itt: https://www.facebook.com/VivicaReceptBlogja További szép napot! :)
Horváth Györgyi 3 évvel ezelőtt
Én nem szeretem túl dicsérni, amit főzök, de ennél nem tudtam mást csinálni. Nagyon nagy kedvencünk lett :) Plusz ötlet én a fokhagymához egy kis mustárt is tettem. Köszönet a receptért.
Tetézi Éva 4 évvel ezelőtt
kishefy, teljesen helytálló az ötleted! ha ma tenném fel a receptet, már én is beleírnám a lisztbe-mártást, akár a hús mindkét oldalát :) örülök, hogy ízlett!
heffner krisztina 4 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon fincsi lett! Köszönet érte:))) Én csak annyit változtattam rajta, hogy sütés előtt a hús egyik felét lisztbe mártottam és úgy sütöttem elő. Még egyszer köszi:)
Tetézi Éva 5 évvel ezelőtt
Köszönöm, Betty! :)
lukacsbetty 5 évvel ezelőtt
Kedves Vivica Thomas!! Senki nem írt még véleményt?? Akkor most megteszem én! Tegnap előtt megcsináltam ezt a fantasztikus ételt! Csak azt tudom mondani egyszerűen csodálatos! Ami tarja, vöröshagyma, fokhagyma, az csak jó lehet. Párom imádja a cigánypecsenyét, na gondolhatod........! Sült krumplival + káposztasali!! Nagy sikert aratott! Ajánlom mindenkinek! Köszönet érte! :)
Tetézi Éva 5 évvel ezelőtt
Örülök, hogy mindenki így örül a receptnek... Én viszont csalódott vagyok... :( Mindenkinek csorog a nyála, és ígérget, de senki nem írja le a véleményét a kész ételről... :( Szóval, rajta!!!
Süliné Köbli Klára 5 évvel ezelőtt
Hú, de jó ez a recept, kedvenc ételeim egyike a cigánypecsenye, egyszerűen imádom, ha étterembe megyünk, többnyire mindig azt rendelek. Itthon mégsem mertem eddig kipróbálni valahogy, de majd most! Sajna jövő hétvégére marad, mert holnapra mást terveztem be... (Nem csirkepörit...) Pedig már csorog a nyálam! A krumplipüré is tök jónak tűnik, nálunk nagyon megy, így ezekkel a fűszerekkel még nem is hallottam, a többi dolgot én is beleteszem, plusz még tejfölt is szoktam, attól fincsi könnyű lesz, és másnap is fogyasztható. Amíg a tejfölt kihagytam, másnapra katasztrófa lett az egész (már ha maradt). Majd megírom, hogy sikerült!
Kovács Gréta 5 évvel ezelőtt
Én is lementettem a receptet, a krumplipüréért pedig külön köszönet ! :)
Tetézi Éva 6 évvel ezelőtt
:D hétköznapi vacsorának is tökéletes! (remélem, Cukibambi véleménye is felkerül hamarosan...) Örülnék egy olyan visszajelzésnek, hogy hogyan ízlett ;)

Hasonló Receptek

Magazin