Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a rummal. A kakaót, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk. Utána óvatosan hozzákeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habot úgy, hogy össze ne törjön. Sütőpapírralbélelt tepsibe simítjuk, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
A krémhez a tojássárgáját, a tejet, a vaníliás cukrot a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd az előzőleg elkészített masszához keverjük. Az így elkészített krémet egyenletesen rákenjük a tésztára.
A habhoz a tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor elég kemény, rákenjük a sárga krémre. A tetejét díszíthetjük tortadarával.
Hűtés után vizes késsel szeleteljük, úgy tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre