A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és sóval, majd a tojással, a vajjal és a joghurttal is. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kellemes, lágy tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 3 cipóra osztjuk. Az egyikbe beletesszük a 2 evőkanál kakaóport és az 1-2 evőkanál tejet, majd jól összegyúrjuk (annyi tejet adjunk hozzá, hogy megmaradjon a tészta lágysága és ruganyossága).
A kakaós részt kettéválasztjuk. Az egyik világos és az egyik kakaós tésztagombócot téglalap alakúra nyújtjuk, majd a világos tésztára rátesszük a kakaósat, nyújtófával rásodorjuk, és feltekerjük. Ezután a barna cipót nyújtjuk ki vékonyra, és a világos tésztát nyújtjuk rá, és ezt is feltekerjük. A két fonatot egy kissé meghúzzuk, hogy nagyobb legyen, mint a kalácssütő forma mérete és a kettőt összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük, tojás, tej, cukor keverékével lekenjük. Még 20 percet kelni hagyjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt szép pirosra sütjük.