Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cicás piskóta

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A kakaós piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • A sárga piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 0,5 tk sütőpor
  • 1/2 db citrom leve és héja
  • vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítés

  1. A kakaós piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a fehérjéhez a tojássárgáját, majd beleszitáljuk, és óvatosan eldolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Kivajazott és sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  2. Kihűtjük a piskótát, majd kb. 1-1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle és a szeleteket cica - vagy bármi más - formájú sütikiszúróval kiszaggadjuk.
  3. A vaníliás piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, belekeverjük az alaposan megmosott citrom levét és héját. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a fehérjéhez a tojássárgáját, majd beleszitáljuk, és óvatosan eldolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kivajazott és sütőpapírral bélelt sütőforma aljára öntünk egy keveset a tésztából, ráhelyezzük szorosan egymás mellé a kiszaggatott figurákat, hogy ne dőljenek el, majd ráöntjük a tészta többi részét is. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Megjegyzés

Csokibevonatot készíthetünk rá: egy tábla, gőz fölött, egy teáskanál olajjal felolvasztott csokoládéból a legegyszerűbb! - akirea

Ezek is érdekelhetnek

Friss