Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cicás gyümölcsrizs

MME MME
3 4.7/5
120 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10 adaghoz:
  • 50 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 80 dkg tetszőleges gyümölcs (vagy lecsepegtetett befőtt)
  • 4 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • almaszeletek
  • eper
  • őszibarack befőtt
  • kivi
  • körte

Elkészítés

Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, 6 dl forró vízben feltesszük főni, egy csipet sóval megszórjuk, és lefedjük. A tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral.

Elkészítés: Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a forró, cukros-vaníliás tejet, és letakarva nagyon óvatosan főzzük, időnként keverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet, levesszük a tűzről, de a fedőt nem vesszük le még róla 20-30 percen át. Amikor megpuhult a rizs, kiborítjuk egy nagyobb tálba, hogy hűljön. Apróra vágjuk a gyümölcsöket. Ha befőtteket is használunk, keverhetünk a kihűlt rizsbe kevés befőttlevet, hogy szaftosabb legyen. Összekeverjük a rizst és a gyümölcsöket, ha szükséges porcukorral még ízesíthetjük. A tejszínből kemény habot verünk, és lazán belekeverjük a gyümölcsös rizsbe. Rövid időre hűtőbe tesszük, majd tálkákba szedjük, megdíszítjük a félretett megmosott gyümölcsökkel, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 340 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss