Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cica szelet

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg rétesliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 8 púpozott evőkanál búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 10 dkg tortabevonó
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a cukrot a tojássárgával habosra keverjük. Hozzáadunk 14 evőkanál hideg vizet, és ezzel is elkeverjük. A réteslisztet elkeverjük a fél csomag sütőporral, és a tojásos cukorhoz adjuk, majd ezt is elkeverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a felvert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben készre sütjük, 180 fokon.

A krémhez a tejet elkeverjük 8 púpozott evőkanál búzadarával, ezt lassan, folytonos keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük, vigyázva, hogy ne legyen bőrös a teteje. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A két krémet jól összekeverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.

A csokiból és a margarinból csokimázat készítünk, majd egyenletesen rákenjük a krémre. A süteményt meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss