Elkészítés: A tésztához a cukrot a tojássárgával habosra keverjük. Hozzáadunk 14 evőkanál hideg vizet, és ezzel is elkeverjük. A réteslisztet elkeverjük a fél csomag sütőporral, és a tojásos cukorhoz adjuk, majd ezt is elkeverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a felvert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben készre sütjük, 180 fokon.
A krémhez a tejet elkeverjük 8 púpozott evőkanál búzadarával, ezt lassan, folytonos keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük, vigyázva, hogy ne legyen bőrös a teteje. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A két krémet jól összekeverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.
A csokiból és a margarinból csokimázat készítünk, majd egyenletesen rákenjük a krémre. A süteményt meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre