Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cibere leves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 15 dkg kenyérkovász,
  • 60 dkg korpa,
  • 6 dkg rizs,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 dkg liszt,
  • 2 darab zsemle,

Elkészítés

    A kovászt elmorzsoljuk, beletesszük 1 liter langyos vízbe, hozzáadjuk a korpát és meleg helyen állni hagyjuk. Ha savanyodni kezd, vízzel felöntjük és 2-3 napig erjesztjük. Ezután finom szitán átszűrjük, feltesszük főni, közben beletesszük a rizs t, sózzuk és lassan megfőzzük. A levest tejfölös habarással sűrítjük, felforraljuk és pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt az egyszerű és olcsó levest két okból főzték: vagy azért, mert egyszerű és a nagy munkálatok, például aratás idején gyorsan elkészült, vagy ha más nemigen akadt más alapanyag, ciberét mindig tudtak főzni. Több változata ismert. Ették aszalt gyümölcsökkel, amit szilvából, barackból, szőlőből, almából főztek és kevés cukorral, tejföllel, joghurttal ízesítettek

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin