Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ciabatta burger húsgolyókkal, salátával

75 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A zsemlékhez:
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek olaj
  • 1 tk só
  • 2 dl víz
  • 1 dkg élesztő
  • A marinara szószhoz:
  • 1 fej hagyma
  • 1 db közepes répa
  • 2 ek reszelt zeller
  • 0,5 l passzírozott paradicsom
  • bors
  • cukor
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • A töltelékhez:
  • 1/2 kg darált marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 adag marinara szósz
  • 15 dkg mini mozzarella
  • 6-8 nagy levél spenót
  • 4 ek mascarpone
  • 2 db édeskömény
  • 2 csomag hónapos retek
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bors

Elkészítés

  1. A marinara szószhoz az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk reszelt a répát és a zellert. Felöntjük a paradicsomlével, megsózzuk, -borsozzuk és kevés cukrot adunk hozzá. Beleszórjuk a bazsalikomot és az oregánót is.
  2. Addig főzzük, amíg a zöldségek szinte teljesen szétfőnek. Közben többször pótoljuk az elfogyó folyadékot vízzel, végül teljesen besűrítjük. Belenyomjuk a fokhagymát, pár percig rotyogtatjuk, végül elzárjuk a lángot. Ízlés szerint ízesítjük még sóval, borssal és cukorra. Felhasználásig félretesszük. 
  3. A ciabattához valókat előző nap fakanállal összekeverjük, majd lefedve kelni hagyjuk. Másnap erősen lisztezett deszkára borítjuk, egyszer-kétszer átforgatjuk. Lisztezett teniszlabdányi darabokat tépünk belőle, majd sütőpapíros tepsin kör alakúra egyengetjük. 220 fokos sütőben gyorsan megsütjük, a sütőből kivéve vízzel megspricceljük.
  4. A hagymát apróra vágjuk, 1 evőkanál olajon megpirítjuk. A marhahúshoz keverjük, megsózzuk, -borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát. Diónyi gombócokat formálunk belőle, majd négyet-ötöt egy pálcára nyomkodunk. Olajozott grillrácson minden oldalukat megsütjük, majd óvatosan lehúzzuk a pálcáról.
  5. A spenótleveleket nagyobb darabokra tépkedjük, összeforgatjuk kevés olajjal és balzsamecettel. Az édesköményt és a retket cikkekre vágjuk, a padlizsánt vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, -borsozzuk és beolajozott rácson megsütjük a zöldségeket.
  6. Tálalás előtt a zsemléket kettévágjuk, vágott felüket grillen megpirítjuk. Az alsó felüket megkenjük 1 evőkanál mascarponéval, majd ráteszünk pár levél spenótot, 1-2 húsgolyót, és közéjük tépkedjük a mozzarellát. A tetejükre ültetünk a sült padlizsánból, erre kanalazzuk a marinara szószt, végül rátesszük a tetejét és rögzítjük.
  7. A retket, a bazsalikomleveleket és az édesköményt összeforgatjuk kevés balzsamecettel, és a hamburgerrel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss